Mint ígértem, tovább kísérletezem a kenyérsütéssel. Ismét
dagasztás nélküli kenyér sült nálunk, de most kipróbáltam rozsliszt
hozzáadásával. A receptet megtaláljátok már a blogon, ahhoz képest csak a liszt
fajtája változik: 400 gram rozsliszt, 600 gramm BL 55 fehérliszt. Kb. 10
perccel sütöttem tovább.
Középen keresztben azért látjátok azt a vonalat, mert két részletben kevertem be a tésztát, mert nem volt elég nagy tálam, amiben az 1 kg liszt elfért volna. Viszont a pataki tálban simán egymás mellé dobtam őket, és úgy sütöttem.
Frissen szuper ropogós volt a héja.
Frissen szuper ropogós volt a héja.
1,6 kg-os lett összességében a kenyér, ez nekünk napokig
elég.
Tipp: el lehet tenni a felét fagyasztóba, hogy véletlen se
romoljon el. Kiengedés után majdnem ugyanolyan friss, mint amikor eltettük. Jó
trükk azoknak, akiknél kevés kenyér fogy.
0 megjegyzés