Sütőben sült fasírt

Mostanában rákattantam arra, hogy mindent a sütőben sütök és nem öt liter olajban. Kipróbáltam ezt fasírttal is. Eszméletlen, hogy mennyivel finomabb így. Sokkal ízletesebb, és nem tocsog az olajba. 
Persze azzal sincsen baj, ha valaki olajban süti, úgy is finom. A legnagyobb előnye a sütőben sütésnek, számomra, hogy elkerülhető vele az a bizonyos „olajszag”, ami azért egy kis lakásban nem utolsó szempont. Pláne, ha még ablak sincs a konyhán… De mint tudjuk, problémák nincsenek, csak megoldásra váró feladatok J

 Hozzávalók 2 főre:
  • 30 dkg sertés darálthús
  • 1 zsömle
  • 1 tojás
  • 2 nagy gerezd fokhagyma - zúzva
  • 0,5 tk pirospaprika
  • só, bors
  • 1 nagy csipet majoranna
  • 2-3 ek zsömlemorzsa

Elkészítés:
  1. A zsömlét áztassuk be hideg vízbe. Míg ázik, a többi hozzávalót tegyük egy tálba. A zsömléből nyomogassuk ki a vizet, és ezt is keverjük hozzá az edény tartalmához. Gyúrjunk kisebb golyókat és forgassuk meg zsömlemorzsában.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük és kenjük meg mindegyik golyót kevés olajjal (mindkét oldalát). Ez a kevés olaj kb. 2-3 evőkanálnyi összesen.
  3. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szépen megsül. Egyszer forgassuk meg őket a sütési idő alatt.

    Főzelék mellé, vagy bármilyen körettel kiváló!



You Might Also Like

1 megjegyzés