Ropogós sertésfalatok

Miért is fontos, hogy újévkor sült malacot együnk? A babona szerint azért, mert a malac az orrával előtúrja a szerencsét. De még csak véletlen se együnk szárnyast, mert az elkaparja, a hal elúszik vele, a vad pedig elszalad. Remélem, a nálunk asztalra kerülő sertés kompromisszumos megoldásnak számít J

!Boldog és Sikeres Új Évet kívánunk Nektek!

istenien omlós és fűszeres
 Hozzávalók 2-3 főre (attól függ van-e más is a menüsorban)
  • 3 órányi idő
  • 25 dkg sovány sertéscomb
  • 20 dkg bőrős sertéslapocka
  • só, bors, kevés olaj
  • 1,5 dl sör

Mártáshoz:
  • 3-4 ek ketchup
  • 1 ek szójaszósz
  • 2 tk méz
  • 1 dl sör
Elkészítés:
  1. A megtisztított sertéshúsokat forgassuk át egy kevés olajban, bőségesen sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy magasabb falú kis tepsibe öntsünk kb. 1 dl sört és helyezzük bele a fűszerezett sertéshúsokat.
  3. Alacsony fokozaton (kb. 160 fokon) alufólia alatt süssük 2 órát át. Egy óra elteltével ellenőrizzük, hogy van-e még lé alatta. Ha nincs öntsünk hozzá még egy pici sört vagy vizet.
  4. 2 óra után, mikor már omlósra puhult, vegyük le az alufóliát, kenegessük meg egy kis sörrel, és dugjuk vissza a sütőbe, 180 fokra, még kb. 10-15 percre, hogy piruljon.
  5. Vegyük ki és várjuk meg míg kisség kihűl, szeleteljük fel kb. 2 cm-es kockákra, darabokra. És tegyük vissza a tepsibe.
  6. Készítsük el a mártást: egy tapadásmentes edényben nagy lángon forraljuk össze a ketchupot, mézet, szójaszószt és a sört. 3-4 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.
  7. A mártást öntsük rá a húsra és tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe.
  8. Forrón tálaljuk krumplipürével.
Omlós és ropogós :)
A recepthez ihletet a GoodFood gasztromagazinból merítettem.



You Might Also Like

0 megjegyzés