Loaded Potato – avagy töltött burgonya előételnek - FecskeFészek

Loaded Potato – avagy töltött burgonya előételnek

Néhány héttel ezelőtt a Friday’s oktogoni éttermében vacsoráztunk. Csak ajánlati tudom mindenkinek. Nagyon hangulatos hely. Geri, a felszolgáló nagyon készséges volt, mindig ott termett, ha kellett. De nem nyaggatott minket, pedig jó sokáig fürkésztük az étlapot. Annyi finomság van, hogy alig tudtuk kiválasztani, hogy mit is együnk. Az előétel után párom egy Jack Daniel’s burgerrel tömte meg a hasát, én pedig Rump steaket ettem zöldbors mártással. Mindkét étel remek választás volt.
Na de térjünk vissza az előételre. Imádok előételt enni, ugyan a paradicsomos bruschetta a kedvencem, de itt mást próbáltunk. Annyira ízletes volt, hogy már itthon is elkészítettük, Szilveszter estéjére. Nem a legkönnyebb előételek közé tartozik, így, ha még főételt is akarunk enni, akkor 1-2-nél többet ne együnk belőle. Nagyon nehéz megállni… J

 Hozzávalók
  • Nagy burgonya – 1 főre legalább 1 krumplit számoljunk
  • reszelt Cheddar sajt
  • apróra vágott kolozsvári füstölt szalonna – vagy bacon
  • tejföl
  • petrezselyem

Elkészítés
  1. A burgonyákat hámozzuk és mossuk meg, majd vágjuk félbe őket. Bő sós vízben főzzük majdnem puhára.
  2. Óvatosan emeljük ki a főtt krumplit a vízből, kicsit várjunk, míg kihűl. A fél burgonyák belsejét egy kiskanál segítségével vájjuk ki. Tegyük a krumplikat sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. Pirítsuk meg a szalonnát.
  4. Reszeljünk bele sajtot a burgonyába és szórjuk meg a tetejét a szalonnával. Dugjuk be az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, míg szépen ráolvad a sajt.
  5. Petrezselymes, sós tejföllel frissen, melegen tálaljuk vendégeinknek. 


You Might Also Like

0 megjegyzés