Valami egyszerű, gyors levest akartam készíteni. Ilyenkor
nem is kérdés, krémleves lesz. Gondoltam a sima karalábé krémlevest feldobom
egy csokornyi petrezselyemmel, lássuk mi lesz belőle. Jó ötlet volt, én kétszer
is ettem belőle.
Hozzávalók 3 főre:
- 1 közepes karalábé
- 1 kisebb krumpli
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 dl tejszín
- 0,5-1 dl tej
- só
- 1 csipetnyi ételízesítő
- 1 csipetnyi frissen őrölt bors
- reszelt sajt és egy csipet bazsalikom a tálaláshoz
Elkészítés:
- A karalábét és a krumplit tisztítsuk meg és vágjuk kockákra. Tegyük egy lábasba, annyi vízzel öntsük fel, ami ellepi. Gyújtsuk meg alatta a gázt, és forraljuk fel. Ízesítsük sóval, ételízesítővel, borssal. Főzzük puhára a zöldségeket (kb. 20 perc) és adjuk hozzá a felaprított petrezselyem zöldet.
- Mikor megpuhultak a zöldségek, kezdjük el turmixolni és közben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt. Addig hígítsuk, míg elérjük a kívánt sűrűséget. Tegyük vissza a gázra és forraljuk fel újra.
- Tálalás előtt szórjunk a tetejére reszelt sajtot és egy csipetnyi bazsalikomot.
0 megjegyzés