Karalábé krémleves petrezselyemmel

Valami egyszerű, gyors levest akartam készíteni. Ilyenkor nem is kérdés, krémleves lesz. Gondoltam a sima karalábé krémlevest feldobom egy csokornyi petrezselyemmel, lássuk mi lesz belőle. Jó ötlet volt, én kétszer is ettem belőle.
Hozzávalók 3 főre:
  • 1 közepes karalábé
  • 1 kisebb krumpli
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 dl tejszín
  • 0,5-1 dl tej
  • 1 csipetnyi ételízesítő
  • 1 csipetnyi frissen őrölt bors
  • reszelt sajt és egy csipet bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítés:
  1. A karalábét és a krumplit tisztítsuk meg és vágjuk kockákra. Tegyük egy lábasba, annyi vízzel öntsük fel, ami ellepi. Gyújtsuk meg alatta a gázt, és forraljuk fel. Ízesítsük sóval, ételízesítővel, borssal. Főzzük puhára a zöldségeket (kb. 20 perc) és adjuk hozzá a felaprított petrezselyem zöldet.
  2. Mikor megpuhultak a zöldségek, kezdjük el turmixolni és közben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt. Addig hígítsuk, míg elérjük a kívánt sűrűséget. Tegyük vissza a gázra és forraljuk fel újra.
  3. Tálalás előtt szórjunk a tetejére reszelt sajtot és egy csipetnyi bazsalikomot.



You Might Also Like

0 megjegyzés