Először készítettem nudlit. Nem nagyon tudtam az arányokat,
miből mennyit tegyek bele. Minden recept mást írt, sőt még a felhasznált liszt
fajtája is receptenként eltérő. Így gondoltam, próba szerencse, kutyulok egy tésztát,
majd meglátjuk mi lesz belőle. Tehát mi kell a főzéshez? Egy csipet bátorság J
Hozzávalók 3-4 főre:
- 50 dkg krumpli
- 250 g finomliszt
- 1 nagy tk só
- 2 gerezd fokhagyma (ha édes feltétet szeretnénk rátenni, a fokhagymát hagyjuk ki)
- 1 tojás
- tejföllel és reszelt trappista sajttal ettük
Elkészítés:
- A krumplit tisztítsuk meg, kockázzuk fel és enyhén sós vízben főzzük puhára. Öntsük le róla vizet és krumplinyomóval préseljük össze a burgonyát.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, a zúzott fokhagymát, sót, tojást és az összenyomott krumplit.
- A tésztát kézzel gyúrjuk össze, formáljunk belőle egy henger alakot. Vágjunk le belőle egy darabot. Ezt tenyerünkkel görgessük, és sodorjunk belőle egy vékony csíkot. Ebből késsel 1 cm-es darabokra vágjuk fel. Egy nagy fazékban forraljunk vizet, tegyünk bele egy kevés olajat, hogy ne tapadjon össze a tészta, ami belekerül. Az 1 cm-es tészta darabokat egyesével két tenyerünk között görgessük meg néhányszor, hogy nudli formája legyen és dobjuk bele a forrásban lévő vízbe. Azokat a nudlikat, amik a víz tetejére feljönnek, kiszedhetjük, meg megfőttek.
- Melegen tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk. (persze ezeken kívül még számtalan feltétet használhatunk)
2 megjegyzés
Egyszerű és finom.
VálaszTörlésPontosan :)
Törlés