Görögös csirkenyárs

Ilyesmit is készítettünk a GoodFood-os olvasótalálkozón. Ott valamilyen görögös fűszerkeveréket használtunk, arra nem emlékszem pontosan, hogy milyen összetevői voltak. Az is finom volt, meg ez is!

A hétköznapokban hajlamos vagyok ellaposodni főzés terén. Túl sokszor kerülnek elő ugyanazok az ételek. Ami persze nem feltétlen baj, csak néha unalmas. Így, ha van időm, akkor törekszem arra, hogy a munkás napokon is legyen változatosság. Ilyen ötletelésnél több szempontot is igyekszem figyelembe venni:
  • kedvében járjak azoknak, akik fogyasztani fogják
  • soha, vagy legalább 1-2 hónapja nem készítettem 
  • lehetőleg legyenek hozzávalók a hűtőben, ha nincs, akkor könnyen beszerezhetőnek kell lenniük
  • gyors elkészíthetőség fontos
  • normál árkategória
Sokat segítenek az újdonságok felfedezésében a szakácskönyveim, kedvenc magazinom és főként a gasztroblogok.




Hozzávalók 2 főre (5 nyárshoz)
  • kb. 30 dkg csirkemell
  • extraszűz olivaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • rozmaring
Elkészítés:
  1. A csirkemellet vágjuk azonos méretű kockákra. Tegyük egy tálba, nyomjuk rá a fokhagymát, bőven fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, rozmaringgal. Adjunk hozzá néhány evőkanál olivaolajat és jól forgassuk össze.
  2. Készítsük el a nyársakat, egy nyársra 4-5 kocka hús fog jutni.
  3. Hagyjuk állni, míg a körettel foglalkozunk (én rizst készítettem hozzá).
  4. Egy serpenyőbe öntsünk kevés olivaolajat, és forrósítsuk fel. A csirkenyársakat sózzuk meg, és a forró olajon helyezzük el. Időnként forgassuk meg, míg szép aranybarnára sül.

3 tipp, amit tanultam:
  1. A sóval csak közvetlen a sütés előtt fűszerezzük a húst.
  2. Akkor optimális hőmérsékletű az olaj a sütéshez, ha serceg, amikor elhelyezed benne a húst.
  3. Nyugodtan bánjunk bőven a fűszerekkel.


You Might Also Like

0 megjegyzés