Pizza pops - FecskeFészek

Pizza pops

Családi napot tartottunk a munkahelyemen, ami főnökünk ötlete volt. Mindenki elhozhatta közeli hozzátartozóit, barátot, barátnőt, apát, anyát, nagymamát, tesót. Ha már megfogalmazódott benned a kérdés, kedves Olvasó, igen, létezik még főnök a világon (egy biztosan), aki ilyesmire is gondol. :)

A munkatársakkal hoztuk össze az ételeket, amiket lehetett csipegetni beszélgetés közben. Mindenki készített valami finomságot. Voltak nagyon klassz saláták, húsgombóc, sós és édes falatkák.


Valami különlegeset akartam kitalálni erre a napra. Nagy nehezen meg is szültem az ötletet, ha már létezik cake pop, miért ne lehetne pizza popot készíteni. Nagyon büszke voltam magamra, hogy ilyen klassz és kreatív ötletem volt. Majd beírtam googlebe a pizza pop kifejezést, és rájöttem, sajnos ismét nem én találtam fel a spanyolviaszt. De sebaj, nekivágtam a kispizza tekergetésnek és felszurkálásnak. A végeredmény remek és ízletes lett. Ajánlom party falatkáknak, vendégvárónak.


A hozzávalókat és az elkészítés nagy részét már megtalálhatjátok a blogon: pizzatészta recept, a paradicsomszószt is használtam. Feltét: kolbász darabkák és sajt.

A kelesztett tésztát felezzük el és egy darabból készítsünk egy vastagabb rudat, abból vágjunk le darabkákat egy-egy pophoz. A darabból sodorjunk egy vékony csíkot és tekerjük fel csigának. Felülről tenyerünkkel támasszuk meg és szúrjuk bele legalább a feléig a hurkapálcát. Kenjük meg a tetejét paradicsomszósszal, tegyük rá a feltétet. Helyezgessük el őket sütőpapírral bélelt tepsiben és kb. 20 perc alatt süssük meg.

Kellemes tekergetést kívánok J


You Might Also Like

0 megjegyzés