Magyaros muffin

Ma ünnepeltünk a munkahelyen. Ilyenkor valami finomsággal is igyekszünk meglepni egymást. Mai szülinaposunkról tudjuk, hogy ugyan elvan az édességekkel, de azért mégis a sósságokat kedveli inkább. Így esett erre a receptre a választás. 


Azoknak ajánlom, akik szeretik a magyaros, fűszeres ízeket. Emellett az sem baj, ha a húst is kedveli, aki elkészíti… baconos is meg kolbászos is. Halmozzuk az élvezeteket!


Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 0,5 tk só
  • 0,5 tk fűszerpaprika
  • 0,5 tk őrölt fűszerkömény
  • egy nagy csipet bors
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kis poharas joghurt
  • 2 ek olaj
  • néhány karika kolbász
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 12 db pici-kocka sajt (trappistát választottam)
Elkészítés:
  1. A bacont szeleteljük fel és pirítsuk meg kissé. A kolbász karikákat harmadoljuk el. 
  2. A száraz összetevőket keverjük össze egy tálban: liszt, sütőpor, fűszerek.
  3. Egy másik tálba üssük bele a tojást. Adjuk hozzá a joghurtot, tejet, olajat. Robotgéppel keverjük össze. Adjuk hozzá 2 részletben a lisztes keveréket. Jól dolgozzuk össze.
  4. Keverjük hozzá a lecsöpögtetett bacont.
  5. A muffin sütőformát vajazzuk és lisztezzük ki. Mindegyik részbe tegyünk egy evőkanál baconos tésztát. Mindegyik közepére tegyünk egy kis kocka sajtot. Majd a maradék tésztát igazságosan osszuk szét.
  6. 170 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt szép barnára sütjük.


ui: NE tegyétek muffin papírba, mert akkor lehet, hogy kezdhetitek az egészet elölről. Beleragad. Nagyon.



You Might Also Like

0 megjegyzés