Krémes keksz süti


Először, mikor kóstoltam ezt az édességet, azt hittem, valami iszonyat bonyolult krém-csodával van megtöltve. Hát nem. Csak tejföl, édesen. Ennyi. Engem meglepett, de rögtön lenyúltam a receptet leendő anyósomtól. Isteni sütiket készít.

Én most egyszerű, kerek tortaformában készítettem el, a tetejét megszórtam egy kis csoki reszelékkel. Találkoztam már gyümölcsös variációkkal is, például eperdarabossal. Nagyon jó!

 Hozzávalók 6 főre:
  • 625 g tejföl
  • 5 ek porcukor (kristálycukor is lehet)
  • 1 tk kakaópor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 300 g háztartási keksz

Elkészítés:
  1. Ha kristálycukrot használunk, előtte daráljuk össze kissé. Nem baj, ha nem lesz teljesen por állagú.
  2. Körülbelül 250 g tejfölt simára keverünk 2 ek cukorral, és 0,5 tk vaníliás cukorral.
  3. Egy jénai alját, vagy tortaforma alját sorban kirakjuk háztartási keksszel. Erre ráöntjük a cukrozott tejfölt és elegyengetjük, majd ráteszünk még egy sor háztartási kekszet.
  4. Körülbelül 200 g tejfölt simára keverünk 1,5 ek cukorral, 1 csipet vaníliás cukorral és körülbelül 1 tk kakaóporral. Ezt a keveréket ráöntjük a háztartási kekszre és elegyengetjük. Ezt követően még egy sor kekszet teszünk rá.
  5. A maradék tejfölt kikeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral, és eloszlatjuk a keksz tetején (abban az edényben kevertem ki, amiben előtte a kakaósat is, így nem lesz annyira fehér a teteje).
  6. A sütit betesszük a hűtőbe néhány órára, legjobb legalább egy éjszakát hagyni. Finoman megpuhul a keksz.
  7. A tetejére reszeljünk csokit.


You Might Also Like

0 megjegyzés