Káposztás pirítós, buggyantott tojással - FecskeFészek

Káposztás pirítós, buggyantott tojással

Van az, amikor csak úgy összedobok valami finomat, mert elkap az ihlet, de nem szánok neki külön posztot. Aztán valamiért általában Ti meg pont ezeket szeretitek a legjobban, így most rávettem magam, hogy ne csak egy kép árválkodjon, hanem megosszam veletek a nem is olyan bonyolult titkot. By the way, életemben először csináltam buggyantott tojást, és aki eddig azt merte állítani, hogy az nehéz, az veletek ellentétben nem kapta meg azt a tuti tippet, amit megosztani készülök veletek. Nagy áll leesésre nem kell számítani, mert teljesen józanparaszti eszes megoldásról beszélünk. Na nem húzom az időt, majd mindjárt meglátjátok!



1, Felaprítunk nagyjából 2 bögrényi káposztát. Hagymakockát pirítunk vajban, majd összeforgatjuk a káposztával. Fokhagymával szórjuk, sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel ízesítjük. Kis vizet teszünk alá, majd jól átpirítjuk.

2, A buggyantott tojáshoz vizet forralunk. Amikor forr a víz, lejjebb vesszük a lángot. A vízbe 2 ek ecetet és kis sót szórunk. A tojást egy pohárba törünk (ez a trükk), majd óvatosan a vízbe eresztjük. Egy kanállal egyengessük egybe a tojást, majd oltsuk el a lángot, és 4 percre fedjük le a lábost. Ezután kész is. 

3, Kísérőként bacont pirítunk. A káposztát a pirítósra halmozzuk, arra mehet a tojás. Bon appetit

You Might Also Like

0 megjegyzés