Tepsis kolbászos csirke

A nagymamám meglátogatott a hétvégén. Villantani akartam valami igazán finomat. Kedvenc gasztro-magazinomból választottuk ezt a receptet.


Sikerült! Mami elismerően „hümmögött”, ez az egyik legnagyobb dicséret. Az ízek kellemesen összeértek a tepsiben, még most is összefut a nyál a számban, ahogy írok róla… még jó, hogy maradt belőle másnapra is.

Még egy plusz kitűzött feladatomat is teljesítettem, indulok a magazin által meghirdetett ételfotó-pályázaton.  Hátha gyarapodunk néhány szépséges szakácskönyvvel.


Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb
  • 1 kg nagyobb szemekből álló burgonya
  • kb. 100-150 g kolbász (én csípőset választottam)
  • 2 nagyobb lilahagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olivaolaj
  • só, bors
  • 2 szál friss rozmaring

Elkészítés:
  1. Az egész csirkecombokat tisztítsuk meg, a csontok találkozásánál válasszuk ketté őket. Fűszerezzük a húst sóval és borssal. A kolbászt karikázzuk fel.
  2. A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk gerezdekre. A lilahagymát cikkekre darabolva, a fokhagyma gerezdeket pedig egészben használjuk fel.
  3. A tepsi alját kenjük ki az olivaolajjal. Helyezzük bele a hagymákat, rá a burgonyát. Sóval hintsük meg. Fektessük rá a csirkecombokat bőrükkel felfelé. A rozmaring szálakról tépkedjünk le néhány levelet és szórjuk bele a tepsibe, majd a szálakat fektessük a húsok közé.
  4. 180 fokos, előmelegített sütőben alufólia alatt süssük kb. egy és negyed órát. Ez után vegyük le a fóliát és pirítsuk szép pirosra, ez kb. negyed órát vesz még igénybe.
  5. Tálaláskor figyeljünk, hogy minden összetevőből kerüljön a tányérunkra. Jó étvágyat!

You Might Also Like

0 megjegyzés