"Nem ígérhetek mást csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket!"
- Winston Churchill
Na ezt szinte teljes mértékig megtapasztaltam tegnap, amikor életem első megrendelését igyekeztem teljesíteni. Az egész történet abból indult ki, hogy elfelejtettünk ebédet rendelni, pedig a kolléganőm már rég kinézte magának a tonhalas tésztát, ami nagy kedvence. Sebaj, végülis csak konyítok valamit a szakácskodáshoz, szóval felajánlottam, hogy megfőzöm neki másnapra. Aztán a konyhában beütött a krach, ami elromolhat az elromlott, ráadásul a végeredménnyel is teljesen elégedetlen voltam. Szerencsére ez csak addig tartott, amíg ma behoztam a hatalmas adag szószt, ugyanis az ízek összeértek, a színek kiteljesedtek, és mondhatom, hogy remek ebédet fogyasztottunk el együtt az irodán. Most már többször fogok rendelés helyett én főzni a többieknek... :)
Közelről |
Még közelebbről |
Recept: (2-3 főre)
· 50 dkg paradicsom
· 1 vöröshagyma
· 4 fokhagyma
· 1 lime
· 1 doboz tonhalkonzerv
· 6-7 bazsalikomlevél
· olivaolaj
· só
· bors
· 30 dkg Penne
1, (A receptet nem sorolom az
ötpercesek közé, de csak mert sokat kell pepecselni a hozzávalók
felvagdosásával.) Aprítsuk fel a hagymát, kockázzuk fel a paradicsomot, és
hajszálvékonyra szeleteljük fel a fokhagymát. Ezután olivaolajon üvegesre
pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és addig főzzük amíg levet
ereszt. Ekkor hagyjuk kissé elfőni, majd tegyük a turmixgépbe, és 1 perc alatt
daráljuk le – azaz maradjon valamennyire darabos.
2, A tonhalat saját olaján
pirítsuk át egy edényben, közben facsarjuk rá a lime levét és adjuk hozzá a
fokhagymaszeleteket. Ha ez megvan, öntsük rá a paradicsomos szószt és főzzük
össze. Miközben fő, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, sót és borsot.
3, Az ízek ezután szépen
összeforrnak. Érdemes pár órával, az étkezést megelőzően elkészíteni, ugyanis
kell egy kis idő az ízeknek, hogy összeérjenek. Nem jellemző a karakteres „hal íz”,
amit sokan nem szeretnek, ezért érdemes kóstoltatni akár finnyásabb rokonokkal
is.
0 megjegyzés