Kagylós tészta, citromos bazsalikomos szósszal - FecskeFészek

Kagylós tészta, citromos bazsalikomos szósszal

A nyaralásról már hallottatok. Na de mit tegyen az ember lánya/fia, ha hazatérvén a tengerpartról, még mindig könnyed, tengeri herkentyűs finomságokra vágyik? Hála a tengeri importárunak ez nem is lehetetlen vállalkozás. Igazán elszántaknak ajánlom a budaörsi halpiacot - akik pedig a közelben szeretnék beszerezni a hozzávalókat, azoknak a hipermarketek kínálatát javaslom. Na és akkor vannak olyanok is, akiknek az egyetlen elérhető üzlet épp egy kisbolt. Ők sajnos kénytelenek lesznek lemondani a friss áruról és konzerv verziót választani. Nyilván nem az igazi, de azért panaszkodni senki nem fog. Ráadásul megvan az az előnye, hogy kevésbé macerás, ezért aztán belefér az "5 perces ebéd" kategóriába. Hajrá a tenger gyümölcseivel!


Hát a fotózást még mindig gyakorlom...

Recept: (2 főre)

·         spaghetti tészta ízlés szerint
·         1 konzerv feketekagyló (próbáljatok meg frisset szerezni, nekem nem sikerült. Ebben az esetben kb 25 dkg kell)
·         fél citrom leve
·         1 vöröshagyma
·         3-4 közepes gerezd fokhagyma
·         1 marék bazsalikomlevél
·         1 kávéskanál kakukkfű
·        
·         bors
·         olivaolaj

1, Tegyük fel főni a tésztát sós vízben egy kiskanál olivaolajjal. Forrástól számított 5-10 perc alatt elkészül. Ha friss kagylót használunk, akkor alaposan mossuk át. Egy nagy lábosban, vajon pirítsunk át egy apróra vágott hagymát. Ha kész, öntsük fel 2-3 dl fehérborral és facsarjunk bele kis citromlevet. Ebben pároljuk meg a kagylókat. Amikor kb 1 centire kinyíltak, szedjük ki a héjukból és kész.

2, A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel közepesen durva darabokra, majd szórjuk a turmixba. Ezután öntsük rá a fél citrom levét, 3 evőkanál olivaolajat, és szórjuk bele a bazsalikomot is. Jó alaposan daráljuk össze.

3, A kagylót tegyük egy kislábosba és egy perc alatt pirítsuk át. Öntsük rá a turmixból a bazsalikomos szószt és melegítsük át. Ízesíthetjük még kevés kakukkfűvel, oreganoval.

You Might Also Like

0 megjegyzés