5 perces ebéd - FecskeFészek

5 perces ebéd

Visszatértem a nyaralásról, ahol az all inclusive ellátásnak köszönhetően nem volt hiány az étkezésekben. Persze ezek közelébe sem értek a bolgár tengerparton elfogyasztott bőséges halvacsorának, de panaszra egy csepp okom sincs. Fura is volt visszatérni a főzéshez, úgyhogy mára egy 5 perces ebédet hoztam. Egy bolgár fűszerkeveréket használtam a húshoz, aminek összetevőit sajnos a helyiek heveny angoltudása miatt nem sikerült megfejteni. Mindenesetre az étteremben a só mellett volt kitéve, illata a curryére emlékeztet, de sokkal lágyabb - húsokhoz illő fűszernek tűnik. 

Házi jegesteával az igazi

Recept: (2 főre)

·      4 szelet karaj
·      mirelit, vagy friss zöldségmix
·      1 citrom
·      olivaolaj
·      balzsamecet
·     
·      bors
·      petrezselyem
·      pirospaprika
·      curry

1,   A zöldségmixet egy csepp olivaolajon pirítsuk át, majd amikor már nagyjából megpuhult, öntsük le balzsamecettel, sózzuk borsozzuk és fedjük le. Így pároljuk 5-10 percig.

2,   Ezalatt a hús mindkét oldalát dörzsöljük be pirospaprika és curry kevés keverékével, majd hirtelen süssük át kevés olivaolajon, vagy vajon. Ezután sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg petrezselyemmel. Végül kevés citromot facsarjunk rá. Nagyjából 5-6 perc alatt átsül a serpenyőben.


You Might Also Like

0 megjegyzés