Igen, igen, eltűntem az utóbbi időben, de az ősz beköszöntével azt remélem, a főzésre is több időt tudok szánni. Egyébként fantasztikus nyaram volt, remélem nektek is! Változatlanul az 5 perces ebédek témakörben hoztam nektek receptet, ugyanis még mindig nagyon meleg van, és ilyenkor nincs kedve az embernek bonyolult receptekkel pepecselni. A fehérbortól nem kell megijedni - olyan kicsi adag van benne, hogy biztos nem fog a fejetekbe szállni az ebédszünetben. Bár ki tudja, lehet, hogy pont úgy a jó, ha mégis... :)
Recept: (2 főre)
·
40 dkg csiperkegomba
·
1 fej vöröshagyma
·
3 gerezd fokhagyma
·
1 dl száraz fehérbor
·
1 kis poharas tejföl
·
2 ek pirospaprika
·
kis marék friss petrezselyem
·
olivaolaj
·
só
·
bors
1, Pucoljuk meg a gombát, a
hagymát és a fokhagymát. A vöröshagymát aprítsuk fel, a gombát vágjuk fel
szeletekre. Mióta eltört a fokhagymanyomóm, én a fokhagymát vékony szeletekre
szoktam vágni, szerintem sokkal jobban érvényesül, de ha ti nem szeretitek
annyira erősen, akkor nyugodtan adagoljátok a fokhagymanyomóval.
2, Kevés olivaolajon üvegesre
pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, és azt is hagyjuk átpirulni
néhány percig. Ezalatt még ne sózzuk. Amikor a gomba kicsit összeesett, adjuk
hozzá a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a pirospaprikát. Keverjük
össze, majd elkezdhetjük sózni, borsozni. Akár vegetával is rásegíthetünk.
3, Egy tálkában keverjük össze a
tejfölt és a fehérbort. Kevés citromlével ízesíthetjük. Ezt öntsük a gombához,
és jól keverjük el. Hagyjuk főni még nagyjából 5 percig és kész is.
0 megjegyzés