Fehérboros gombapörkölt - FecskeFészek

Fehérboros gombapörkölt

Igen, igen, eltűntem az utóbbi időben, de az ősz beköszöntével azt remélem, a főzésre is több időt tudok szánni. Egyébként fantasztikus nyaram volt, remélem nektek is! Változatlanul az 5 perces ebédek témakörben hoztam nektek receptet, ugyanis még mindig nagyon meleg van, és ilyenkor nincs kedve az embernek bonyolult receptekkel pepecselni. A fehérbortól nem kell megijedni - olyan kicsi adag van benne, hogy biztos nem fog a fejetekbe szállni az ebédszünetben. Bár ki tudja, lehet, hogy pont úgy a jó, ha mégis... :)


 

Recept: (2 főre)

·         40 dkg csiperkegomba
·         1 fej vöröshagyma
·         3 gerezd fokhagyma
·         1 dl száraz fehérbor
·         1 kis poharas tejföl
·         2 ek pirospaprika
·         kis marék friss petrezselyem
·         olivaolaj
·        
·         bors

1, Pucoljuk meg a gombát, a hagymát és a fokhagymát. A vöröshagymát aprítsuk fel, a gombát vágjuk fel szeletekre. Mióta eltört a fokhagymanyomóm, én a fokhagymát vékony szeletekre szoktam vágni, szerintem sokkal jobban érvényesül, de ha ti nem szeretitek annyira erősen, akkor nyugodtan adagoljátok a fokhagymanyomóval.

2, Kevés olivaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, és azt is hagyjuk átpirulni néhány percig. Ezalatt még ne sózzuk. Amikor a gomba kicsit összeesett, adjuk hozzá a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a pirospaprikát. Keverjük össze, majd elkezdhetjük sózni, borsozni. Akár vegetával is rásegíthetünk.

3, Egy tálkában keverjük össze a tejfölt és a fehérbort. Kevés citromlével ízesíthetjük. Ezt öntsük a gombához, és jól keverjük el. Hagyjuk főni még nagyjából 5 percig és kész is.


You Might Also Like

0 megjegyzés