Mentás-csokoládés muffin - FecskeFészek

Mentás-csokoládés muffin

Tegnap kisebb kudarcot vallottam. Két különböző ételt is sütöttem, és bevallom, nem a süti miatt voltam izgatottabb. Az eredmény azonban nem olyan lett, amilyennek szerettem volna, ezért végül az ennek szánt poszt egyelőre elmarad. Ugyanakkor szerencsésnek mondhatom magam, mert eddig a legtöbb finomság úgy került az asztalra, ahogy azt elképzeltem, ezért nem is fogok panaszkodni, hanem addig sütöm a főfogásnak szánt húsgombócokat, amíg olyanok nem lesznek, hogy büszkén prezentálhatom nektek a receptet.

Addig is álljon itt egy pofonegyszerű, ámde finomságában annál lenyűgözőbb muffin. Külön megtisztelő, hogy a facebookon közzétett kép láttán kértétek a receptet!

Üdítően hat a menta ilyen melegben

Recept: (12 darabhoz)


·         12 dkg liszt
·         8 dkg cukor
·         1 tojás
·         ½ tk sütőpor
·         ¼ tk szódabikarbóna
·         1 csipet só
·         ½-1 dl tej
·         2 ek görög joghurt
·         5 dkg olvasztott vaj
·         ½ citromhéj lereszelve
·         100 g tejcsokoládé durva darabokra vágva
·         4-5 nagyobb mentalevél

1, Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk hozzá a tojást, és a mikróban vagy edényben megolvasztott vajat. Ezután mehet mellé a görög joghurt és lassan adagolva a tej. Közepesen sűrű állagú legyen a tészta.

2, A csokoládét egy nagy késsel hasítsuk durva darabokra és a háromnegyedét szórjuk a tésztába. Reszeljük bele a citromhéjat. A mentaleveleket alaposan mossuk meg, és vágjuk apró darabokra. Ez is mehet a tésztába.

3, A sütőt melegítsük elő 160 fokra, és süssük 15-20 percig, amíg megbarnul a muffin.

Tipp: bár a görög joghurt drágább, mint a hagyományos, érdemes vele dolgozni, mert sokkal lágyabb, krémesebb tésztát kapunk. Kapható nagy poharas kiszerelésben.

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. A kérdésem csak annyi lenne, hogy minek 100 gr csoki ha csak a 3/4-et tesszük bele. Biztos elkerülte a figyelmemet, de hol a maradék 25 gr?

    VálaszTörlés