Tisza-parti főzőcske - FecskeFészek

Tisza-parti főzőcske

Ennek a bejegyzésnek tavaly nyár végén lett volna itt az ideje, csak úgy alakult, hogy elcsúsztam vele. Viszont a képek azóta is itt voltak "csőre töltve", mert már nagyon vártam, hogy eljöjjön az újabb grillszezon, és előkerülhessenek.

Tavaly augusztusban a kutyás családunk megvendégelt minket Domaszéken. Főzőversenyt is hirdettek, és hát ugye nem volt kérdés, hogy mi is készítünk valamit. Valami olyan egyszerű ételre gondoltam, amihez nem kell sem bogrács, sem grillrács, vagy tárcsa. Így jutott eszembe a töltött krumpli. Ehhez csak alufólia kellett és egy serpenyő. Amit anyukám (aki igazi ezermester) kiegészített egy olyan nyéllel, ami alkalmassá tette arra, hogy a parázson ebben pirítsam meg a szalonnát és a kolbászt.

A töltött krumpli hozzávalói:

- néhány egészen nagy krumpli
- juhtúró (én piacon vettem, ez az igazi)
- tejföl (szintén házi, piacos)
- kockára vágott húsos szalonna
- só, bors, sok-sok friss petrezselyem
- grillkolbász
- alufólia


A másik két nagy kedvenc a Pásztortarhonya volt, ami bográcsban készült (az egyik kedvenc bográcsos ételem) illetve a Nyírségi gombócleves, ami szintén fantasztikusan sikerült.
Aznap nem készült két ugyanolyan étel, és pont ez volt az egészben a legjobb, hogy a szabadtéri sütögetésről mindenkinek más jutott eszébe.
Őszintén szólva arra már nem emlékszem, hogy ki lett a főzőverseny győztese, de arra igen, hogy nagyon szuper nap volt, és nagyon jó volt azon gondolkozni, hogy mi mindent is lehet elkészíteni parázson, a szabad ég alatt.

A képekért köszönet Hollóné Bácskai Fruzsinak!

You Might Also Like

0 megjegyzés