„Halloween” csokis muffin - FecskeFészek

„Halloween” csokis muffin

Amúgy is már rég ki szerettem volna próbálni az új minimuffin sütőmet, amit egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam… meg már nagyon akartam valami „tököset” készíteni. Íme az eredmény:


Klassz laza a tésztája, könnyen leszedhető róla a papír is. Az ízében annyira nem dominál a sütőtök, valószínűleg a csoki és a kakaó igencsak elnyomja. De ahogy a kóstolók fogalmaztak: érződik benne a sütőtökös turpisság J


Hozzávalók 24 db mini muffinhoz:
  • 18 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csipet só
  • 1 tk kakaópor
  • 0,5 tk fahéj
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 13 dkg vaj – nem hideg, szobahőmérsékletű, lágy
  • 10 dkg milka tejcsoki
  • kb. 1 kilós sütőtök fele megsütve

Elkészítés:
  1. Egy kanadai sütőtököt megfelezünk, tepsibe tesszük (legalábbis az egyik felét biztos) és kb. 180 fokon egy óra alatt puhára sütjük. Miután megsült, szedjük le a héját és nyomkodjuk össze a tököt villával pürés állagura. (Ezt akár a muffin sütését megelőző napon is elvégezhetjük)
  2. A száraz hozzávalókat elkeverjük egy edényben, kivéve a cukrokat.
  3. A sima és a vaníliás cukron habverő segítségével összehabosítjuk a tojásokkal.
  4. A tejcsokit aprítsuk fel.
  5. A lisztes keverékhez először keverjük hozzá a cukros tojáshabot, majd a vajat is. Ehhez adagoljuk a sütőtököt és legutoljára a csokidarabokat is.
  6. Teás kanállal adagoljuk a tésztát a papírkapszlikba, amiket előtte már belehelyeztünk a formába.
  7. kb. 170 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Akkor igazán jó, ha megszúrjuk egy fogpiszkálóval és már nem ragad rá a tészta.

Még jó, hogy 48 darab lesz belőle, mert egynél nem lehet megállni. J



You Might Also Like

0 megjegyzés