Nem múlhat el úgy a málna szezon, hogy nem készítettem semmi
málnásat. Ez a kedvenc gyümölcsöm, és rosszul is esik, hogy pont akkorra tették
a vizsgáimat, amikor málna szezon van J
Azért feltöltődés céljából készítettem egy szupergyors
édességet. Ugyan várni kell kicsit, míg a puding megdermed, de megérni. Nagyon egyszerű, nem egy nagy gasztronómiai csoda, viszont finom,
édes, málnás, ééés finom.
Hozzávalók 4 főre:- fél csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek nyírfacukor
- egy kis tálca friss málna
- tejszínhab
Elkészítés:
- 3 dl tejet elkezdünk melegíteni egy tapadásmentes lábasban. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport (ezt én mixerben szoktam).
- A melegedő tejhez hozzáadjuk a cukrokat, mikor felforrt, öntsük bele a pudingporos tejet. Várjuk meg, míg besűrűsödik és forrjon egyet. Tegyük félre kissé kihűlni, időnként keverjük meg.
- Desszertes poharak aljában helyezzünk el néhány szem málnát, erre adagoljunk pudingot. Tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
- Miután megdermedt a puding, díszíthetjük tejszínhabban és friss málnával.
0 megjegyzés