Butter Brothers - véletlen felfedezés a Lónyai utcában - FecskeFészek

Butter Brothers - véletlen felfedezés a Lónyai utcában

Kivételesen nem receptet osztok meg, hanem egy izgalmasnak ígérkező helyről számolok be Nektek. Már 2 hete mesélt nekem egy ismerősöm a helyről, ahol életem túrósbatyuját fogom megtalálni. Hittem neki, vagy sem - már nem emlékszem. Mindenesetre végül ki is ment a fejemből az egész. Mindaddig, amíg ma a szénhidrát vágytól égve a 20 percnyi szünetemben újra felfedeztem a helyet. Persze este 7-ig van nyitva, mi meg jól megérkeztünk fél7-kor. Friss kenyerekből volt bőven, de a túrósbatyunak sajnos már híre-hamva sem volt. Na sebaj, felmarkoltuk az utolsó kakaós és fahéjas csigákat is, és mentünk is volna utunkra, ha nem elegyedünk szóba az egyébként nagyon készséges, és jófej eladóval - akiről utóbb kiderült, maga az egyik "butter brother". Mivel az ismerősöm már reggel is járt az üzletben, azt is megtudtam, hogy reggelente egy göndör hajú fiú szolgálja ki az éhes vendégeket .


via: facebook

Szabadkozva mesélte egyébként az eladó srác, hogy még nincs kész a bolt, és hogy így még nem is annyira az igazi. Minket viszont már így is meggyőzött. Biztosak vagyunk benne, hogy mire eljutnak a 100%-os készenlétre, már komplett rajongótáboruk lesz. Itt jegyezném meg, hogy a bolt kialakítását az olyan apró ötletek teszik igazán szerethetővé, mint az árak régies - forint/fillér jellegű kiírása, az óriási fapult, vagy a régi kilós mérleg.

A facebook oldalukat nézegetve többször is összefutott a nyál a számban, és ajánlom Nektek is a fotókat. Vigyázat: szigorúan jóllakott állapotban szabad csak megnyitni.

Kaptunk egy kis kóstolót is a házi tehéntejből. De ezek nemcsakhogy házi tehenek, de szabadon legelők is. Hát felejtsétek el a dobozos borzalmakat. 

via: facebook

Elkezdtünk szemezni a hűtő tetején sorakozó lekvárokkal is, de gyorsan kiderült, arról bizony nem is álmodhatunk. Hogy miért? Mert kevés van, és kell belőle a házi joghurtokra, lekváros croissantba. De megnyugtattak minket: jövőre már bespájzolnak abból is, és akkor majd venni is tudunk a ránézésre nagymama kezétől aranyló baracklekvárból.

via: facebook
Egy valami viszont nagyon átjött a helyről, a rövid beszélgetésből is: szeretve van. Szeretik a fiúk amit csinálnak, és tudják lazán csinálni. Ma például úgy keltek fel, hogy csokis-banános muffin lesz a napi finomság. 

via: facebook
Drukkolunk nekik - nyilván önző okokból is - hogy bejöjjön az üzlet, és így időről időre izgalmas új finomságokkal lephessenek meg minket. Ha arra jártok, mindenképp ugorjatok be egy pohár kakaóra és egy finom péksütire.

Butter Brothers
Cím: 1093 Budapest, Lónyai utca 22.
Nyítva: reggel 7 és este 7 között


You Might Also Like

0 megjegyzés