Imádott unokatestvéremnél jártunk vendégségben a családdal. Ő
istenien süt-főz, sokat lehet tőle tanulni (minden téren).
a sok finomság |
- algalapok (nori)
- rizs
- ecet
- kurkuma
- lazac, rákrúd, olivabogyó – tulajdonképpen bármi, amit a közepébe szeretnél tenni
- A rizst szokásosan főzzük, de tegyünk bele kevés ecetet és a színe végett 1-2 csipet kurkumát.
- Az algalapot helyezzük el egy sütőpapíron. A lapon terítsünk szét egy vékony réteg rizst. Ezt követően a felső szélére egy csíkban halmozzuk azokat az alapanyagokat, amit a Sushi közepében szeretnénk majd látni, pl.: lazac. A sütőpapír segítségével feltekerjük, belehengergetjük a sütőpapírba, és mehet a hűtőbe állni egy kicsit.
- Tálalás előtt kb. 1-másfél centi vastag karikákra felszeleteljük. Kínáljunk mellé szójaszószt.
0 megjegyzés