Ki gondolta volna, hogy a virslis tészta vicces is lehet?! Alábbi elkészítését már többször láttam
képeken. Hát eljött az idő, hogy mi is kipróbáljuk. És működik.
Eleve mókás a folyamat, aztán pedig ott az izgalom, hogy
főzés után mi marad belőle. Sokan mondják: Ne játssz az étellel... Talán ezt a fajta
játékot megengedhetjük magunknak.J
Hozzávalók 3 főre:
- 250 g makaróni tészta
- 6 db virslis (lehetőleg nem a roppanós fajtából)
- 1 ek só
- 1 kis dobozos főzőtejszín
- 1 kicsi natúr tömlős sajt
- só, bors, bazsalikom
- reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
- A virslit vágjuk kb 1-1,5 cm vastag karikákra.
- Egy virslis szál elkészítése így hangzik: fogjunk 4 szál nyers makaróni tésztát, ezt dugjuk át az első karika virslin, majd húzzunk rá még 2 virslit. Egyet középütt, egyet-egyet pedig a végeken helyezzünk el. Ismételjük meg annyiszor, amíg el nem fogy a virslink.
- Egy nagy fazéknyi forrásban lévő vízhez adjuk hozzá az 1 ek sót, tegyük bele a virslis tésztákat, és a kimaradt tésztát is. Addig főzzük, míg a tészta megpuhul.
- A sajtszósz: egy lábasban a tejszínt forrósítsuk fel. Adjuk hozzá a tömlős sajtot. Fűszerezzük sóval, borssal, és egy teáskanálnyi bazsalikommal. Forraljuk össze és már kész is.
- Tálaljuk külön tálakban a kifőtt tésztát, sajtszószt és a reszelt sajtot.
4 megjegyzés
Sajnos nem jött meg az étvágyam tőle, ellenkezőleg. :(
VálaszTörlésSajnálom, hogy ez az étel nem tetszik.
TörlésRemélem azért találsz kedvedre valót a blogon :) Üdv
Szerintem zseniális ötlet! Bár a virsli nem a kedvencem, de ki fogom próbálni!! A sajtszósz pedig remek hozzá! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, a sajtszószt meg tényleg nem szabad kihagyni! Majd írd meg, hogy hogy ízlett :)
Törlés