A kedvencem. :)
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csipet só
- 1 tk kakaópor
- 0,5 tk fahéj
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor/vanília kivonat
- szoba hőmérsékletű 15 dkg vaj
- 15-20 dkg étcsoki
Elkészítés:
- A lisztet, sütőport, sót, fahéjat, kakaóport keverjük össze egy tálban. Másik edényben habosítsuk fel a tojást a cukrokkal. Apránként dolgozzuk hozzá a lisztes keveréket. Ezt követően a vajat is keverjük el benne. Mindehhez használhatunk robotgépet.(vagy: a száraz hozzávalókkal (kivéve cukor) morzsoljuk össze a vajat. Robotgéppel habosítjuk össze a tojásokat és cukrot, majd fakanállal vegyítsük össze a két keveréket - az állaga ugyanolyan lesz)
- A csokit aprítsuk fel kisebb darabokra és kanállal forgassuk bele a tésztába.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk egymástól kb. 3-4 centi távolságra fél kiskanálnyi tésztát. (csak nagyon kevés tészta kell egy helyre, mert eléggé szétterül). Ujjunkkal egyengessük őket kör alakúra. Inkább magasak legyenek, mint terebélyesek, mert sülés közben szétterülnek majd.
- Kb. 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük meg őket (akkor van kész, ha az alja már elkezd barnulni). Vegyük ki a sütőből és a tepsin hagyjuk kihűlni. Néhány perc múlva már ehetjük is!
0 megjegyzés