Hát ki ne hallott volna még erről
a sütiről?! Nálunk legalábbis állandó kellék a családi összejöveteleken, szinte
mindig hoz valaki. Ami részemről nagyon is rendben van.
Sütik terén pláne van mit
gyakorolnom a konyhában, de könnyebben megy, ha van társaság is. Főleg, ha az a
társ profi cukrász ;) lesz… talán valamikor… ugye, Hugi?
Hozzávalók 8 főre:
Piskóta:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6 ek liszt
- 1 tasak sütőpor
- 0,5 dl olaj
- csipet só
- 1,5 ek kakaópor
- 250 g margarin
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7,5 dl fanta/mirinda
Piskóta:
- A száraz dolgokat összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, egyik edénybe sárgája, másikba fehérje.
- A sárgájához hozzákeverjük a cukrokat, néhány perc alatt robotgéppel habosítsuk fel. A száraz összetevőket keverjük hozzá. Adjuk hozzá az olajat is. (ekkor kb olyan kemény lesz mint a beton, de ne ijedjünk meg, mint én tettem.) A tojásfehérjét verjük habbá, majd forgassuk hozzá óvatosan a tésztához (kitartó keverés után tökéletes lesz az állaga).
- Egy nagyobb tepsiben terítjük el a tésztát (sütőpapíron), nem kell túl magas piskóta. 180 fokon 25 perc alatt süssük meg. Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A margarint olvasszuk fel kissé, keverjük hozzá a túrót, citromlevet és a porcukrot.
- A fantából 5 decit kezdjünk el melegíteni egy lábasban. A maradékot egy mixerben keverjük össze a pudingporral és öntsük bele a forrásban lévő fantába. Kevergessük, míg besűrűsödik.
- Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
Rögtön dugjuk be a hűtőbe, hogy a teteje ne folyjon
szét. Néhány órát a hűtőben tartjuk, mindenkit elkergetünk, aki enne belőle. Mikor
jól megdermedt a teteje és hideg, akkor már fogyasztható.
0 megjegyzés