Ma ünnepeltünk a munkahelyen. Ilyenkor valami finomsággal is igyekszünk meglepni egymást. Mai szülinaposunkról tudjuk, hogy ugyan elvan az édességekkel, de azért mégis a sósságokat kedveli inkább. Így esett erre a receptre a választás.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a magyaros, fűszeres ízeket. Emellett az sem baj, ha a húst is kedveli, aki elkészíti… baconos is meg kolbászos is. Halmozzuk az élvezeteket!
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 0,5 tk só
- 0,5 tk fűszerpaprika
- 0,5 tk őrölt fűszerkömény
- egy nagy csipet bors
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 1 kis poharas joghurt
- 2 ek olaj
- néhány karika kolbász
- 10 dkg szeletelt bacon
- 12 db pici-kocka sajt (trappistát választottam)
- A bacont szeleteljük fel és pirítsuk meg kissé. A kolbász karikákat harmadoljuk el.
- A száraz összetevőket keverjük össze egy tálban: liszt, sütőpor, fűszerek.
- Egy másik tálba üssük bele a tojást. Adjuk hozzá a joghurtot, tejet, olajat. Robotgéppel keverjük össze. Adjuk hozzá 2 részletben a lisztes keveréket. Jól dolgozzuk össze.
- Keverjük hozzá a lecsöpögtetett bacont.
- A muffin sütőformát vajazzuk és lisztezzük ki. Mindegyik részbe tegyünk egy evőkanál baconos tésztát. Mindegyik közepére tegyünk egy kis kocka sajtot. Majd a maradék tésztát igazságosan osszuk szét.
- 170 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt szép barnára sütjük.
ui: NE tegyétek muffin papírba, mert akkor lehet, hogy kezdhetitek az egészet elölről. Beleragad. Nagyon.
0 megjegyzés