Először, mikor kóstoltam ezt az édességet, azt hittem,
valami iszonyat bonyolult krém-csodával van megtöltve. Hát nem. Csak tejföl,
édesen. Ennyi. Engem meglepett, de rögtön lenyúltam a receptet leendő anyósomtól.
Isteni sütiket készít.
Én most egyszerű, kerek tortaformában készítettem el, a
tetejét megszórtam egy kis csoki reszelékkel. Találkoztam már gyümölcsös
variációkkal is, például eperdarabossal. Nagyon jó!
- 625 g tejföl
- 5 ek porcukor (kristálycukor is lehet)
- 1 tk kakaópor
- 1 tk vaníliás cukor
- 300 g háztartási keksz
Elkészítés:
- Ha kristálycukrot használunk, előtte daráljuk össze kissé. Nem baj, ha nem lesz teljesen por állagú.
- Körülbelül 250 g tejfölt simára keverünk 2 ek cukorral, és 0,5 tk vaníliás cukorral.
- Egy jénai alját, vagy tortaforma alját sorban kirakjuk háztartási keksszel. Erre ráöntjük a cukrozott tejfölt és elegyengetjük, majd ráteszünk még egy sor háztartási kekszet.
- Körülbelül 200 g tejfölt simára keverünk 1,5 ek cukorral, 1 csipet vaníliás cukorral és körülbelül 1 tk kakaóporral. Ezt a keveréket ráöntjük a háztartási kekszre és elegyengetjük. Ezt követően még egy sor kekszet teszünk rá.
- A maradék tejfölt kikeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral, és eloszlatjuk a keksz tetején (abban az edényben kevertem ki, amiben előtte a kakaósat is, így nem lesz annyira fehér a teteje).
- A sütit betesszük a hűtőbe néhány órára, legjobb legalább egy éjszakát hagyni. Finoman megpuhul a keksz.
- A tetejére reszeljünk csokit.
0 megjegyzés