Tudatosság - FecskeFészek

Tudatosság

A tudatosság, mint olyan… arra gondoltam valamelyik nap, hogy talán ez lett a kedvenc szavam. Aztán az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne, ha az emberek nagy százalékban legalább ismernék a kifejezés jelentését. Ha már vécépapír felvásárlás. A Jóbarátok című sorozatban van egy rész, amikor Chandler olyan WC papírt ajándékoz Joeynak - aki köztudottan nem a legélesebb kés a fiókban, és nem is ezért szeretjük – amely egyben szótanulós játékként is funkcionál, minden lapon van egy új kifejezés, amit Joey megtanulhat, ha akar. A rész végére egészen intelligens benyomást kelt! Nos. Én olyat gyártatnék, ahol minden lapra csak ez az egy szó van felírva: tudatosság. Mostanában elég sok emberhez eljutott volna az üzenetem…



5 tipp karantén idejére:

1. Ne vásárolj tök feleslegesen nyolcvanhat friss élesztőt egyedül magadnak, hogy aztán kidobhasd, mert nem fogsz száz kiló kenyeret sütni pár héten belül… és ez érvényes minden élelmiszerre. Tervezd meg, hogy mit szeretnél enni a következő 2 hétben, írj listát, és ezeket vásárold meg.

2. Hiteles forrásokból tájékozódj. Szűrd az információt. Ne olvass el minden hülyeséget, kerüld a bulvár jellegű híreket. Sőt! Azt javaslom, kövesd is ki azokat az oldalakat, melyek ilyen cikkeket közölnek. 

3. Tervezz. Ha otthonról dolgozol, írj ugyanúgy feladatlistát, mintha az irodában lennél, kezd el a napod rendesen, tartsd magad egy ütemtervhez. Persze nem kell minden percedet megtervezni, de jó, ha megvan legalább fejben, hogy miket szeretnél aznap csinálni. Legyen körülötted egy rendszer, hogy hatékony legyél.

4. Ahelyett, hogy azon „rinyálsz”, hogy nem mehetsz sehova, nem találkozhatsz a barátaiddal, üljél le és gondolkodjál el azon, hogy ugyan mi értelme van ennek?! Jobban érzed magad attól, ha így cselekszel? Nem. Szereted rosszul érezni maga? Nem. (Van, aki igen, de ebbe most ne menjünk bele…) Ha eddig nem tetted meg, épp itt az ideje, hogy kinyisd egy kicsit az elméd, és azon töpreng, miféle jó dolgokat tudnál kihozni ebből a szituációból (is)! Fordíts időt magadra, ismerd meg a saját gondolkodásod.  

5. Nyugodj meg és legyél tudatos :)

You Might Also Like

0 megjegyzés