Nagyon csípős csicseriborsó curry serpenyőben sült halfilével




Hozzávalók:
- 2 csicseriborsó konzerv
- 1 kis doboz kókusztej ( a sűrűbb fajta )
- 2 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- kb. 2 cm gyömbér lereszelve
- 1 lime lereszelt héja és egy negyed leve
- 2 tk. csípős madras curry
- 1 tk. chili paprika ( talán én egy kicsit többet tettem bele, inkább erős lett mint csípős, de mi így szeretjük)
- só
- kókuszolaj
- 4 hekkfilé

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a reszelt gyömbérrel megfuttatom egy kis kókuszolajon, majd jöhet rá a két doboz csicseriborsó, és egy kis só. A kókusztejet elkeverem a madras curry fűszerkeverékkel és a chilivel, egy kis vízzel hígítom és hozzáöntöm a már felhevült csicseriborsóhoz. Ekkor reszelem bele a lime héját, és facsarom bele a negyed lime levét. Ez pont elég ahhoz, hogy finom citrusos-savanykás legyen. Összeforralom a kókusztejet a borsóval, majd miután ez kész, néhányszor belenyomom a botmixert, épp csak annyira, hogy saját magát besűrítse kicsit.
Kókuszolajon megpirított hekkfilével tálalom.

Nagyon finom lett, próbáljátok ki! Jó étvágyat! :)

 

You Might Also Like

0 megjegyzés