6 fontos - Mire van szükségünk az esküvőnk szervezéséhez? - FecskeFészek

6 fontos - Mire van szükségünk az esküvőnk szervezéséhez?

Ezennel kezdetét veszi "hatos" rovatunk, ahol legalább hetente jövünk majd újabb és újabb listával egy-egy témában. :)


Mi mással kezdhetnénk... mert nem úgy van az, hogy csak fogom és fejest ugrok az esküvőszervezésbe. Érdemes már az elején összegondolni, hogy mire lesz szükségünk, kivel tudjuk megbeszélni a dolgokat. 

A lista összeírását úgy kezdtem, hogy gondoltam valamire, ami nekem a legfontosabb és megkérdeztem Annát is. Az eredmény nagyon vicces, és igazán jellemző ránk :) Anna azt mondta, neki a legtöbbet az jelentette, hogy anyukája és testvére mindenben partner volt.  Hát nekem mi jutott eszembe ami legfontosabb a szervezéshez? Az internet... (ez nem azt jelenti hogy az érzelmi intelligenciám nulla, csak hát nem vagyunk egyformák)

Lássuk a listát

1) Anyu, tesó (bárki, aki közel áll hozzád) Jelenléte - nem feltételen fizikailag, hanem inkább a nagybetűs Jelenlétre gondolok. Meg tudod velük beszélni a dolgokat, ez nagyban segít,  nélkülük nehezebb dönteni kérdésekben, támogatnak. Jó az, ha kikérheted, valaki olyannak a véleményét, aki esetleg már tapasztaltabb is, illetve bízhatsz benne.

2) Internet (mobil) - egyértelmű. Nem hogy esküvő, de élet sincs nélküle. 

3) Valamilyen okos eszköz - telefon, tablet... gondolj arra, hogy munkába utazás közben és hazafelé mennyi időt fordíthatsz böngészésre, képek nézegetésére stb. Én konkrétan napi kb. két és fél órát. Ez idő alatt rengeteg ajánlatkérő e-mailt el tudsz küldeni, a bejövőket el tudod olvasni, vagy egyszerűen csak álmodozhatsz képeket lapozgatva.



4) Pinterest account - az ötletek kimeríthetetlen tárháza. Keress rá a "wedding" kifejezésre és abba sem fogod tudni hagyni a nézelődést. Ihletet kaphatsz bármilyen téren: ruha, színek, dekoráció, torta...

5) Költségvetés - ha eddig nem tetted, akkor most gyorsan tanuld meg az excelt használni, hasznos partnered lesz, mikor összeírod mire mennyi pénzt szántok. Persze lehet az egy "kockás" füzet is, ha kényelmesebb, de a lényeg, hogy legyen költségvetés. Fontos, hogy ne érjenek meglepetések pénzügyi szempontból, mert az igencsak kedveteket szegheti. Tájékozódjatok mi mennyibe kerül, legyen egy alap elképzelésetek, mennyit szeretnétek (tudtok) a nagy napra költeni. 

fotó: pexels.com

6) Idő és türelem - hidd el, elég sok időt felemészt, hogy egyáltalán letisztuljon benned és a vőlegényben, hogy pontosan mit is szeretnétek. Engedjétek el az elvárásokat, ez a Ti napotok lesz, legyen olyan, amilyennek elképzelitek. Persze nehéz megtalálni az egyensúlyt, de ha nem kell kapkodni, idővel menni fog.  Ne siettesd a dolgokat, éljetek meg minden pillanatot. 



Szerinted is fontosak a lista elemei? Már épp szervezed az esküvődet? Ha igen, Neked mi a fontos a szervezéshez? Írd meg nekünk akár itt hozzászólásban, vagy a facebookon :)



You Might Also Like

0 megjegyzés