A 4 legfinomabb mártogatós

Házibuliba mentem. Persze nem bírtam ki, hogy ne vigyek kaját. Bár időm nem sok volt készülni, így egyszerű mártogatósokat választottam. Többször készítettem már ezeket, de igazából most sikerültek a legjobban. Amit talán a mellékelt képek tökéletesen mutatnak is ;)


Medvehagymás mártogatós:
  • 1 nagy nagy tejföl
  • 100 g-os tejszínes sajtkrém
  • 8-10 medvehagyma levél (vagy amennyit kívánunk bele)
  • só, 1 csipet bazsalikom

A medvehagymát alaposan megmossuk, és vékonyabb csíkokra vágjuk. Elkeverjük a tejföllel, a sajttal és fűszerekkel. 

Paradicsomos salsa:
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • kb, 2 deci paradicsompüré
  • só, bor, cukor, oregánó, bazsalikom, egy csipet kakukkfű

A koktélparadicsomokat kissé turmixoljuk össze, maradjon darabos, keverjük hozzá a paradicsompürét és ízlés szerint a fűszereket. Ennyi. (plusz fokhagymát nyomhatunk még bele isteni finom) 
Avokádókrém:
  • 2 puha avokádó
  • 1 kisebb lilahagyma fele
  • 1 lime felének a leve
  • só, pici darált csili, egy csipet bazsalikom

Az avokádót megszabadítjuk a héjától és magjától, egy tálban összenyomogatjuk. A lilahagymát egészen pici kockákra vágjuk, a fűszerekkel és a lime levével jól összekeverjük. 

Zellerkrém:
  • egy nagyobb zeller
  • egy nagy tejföl
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, pici bors
  • 2 gerezd fokhagyma

A zellert pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra és főzzünk nagyon puhára bő vízben (a vízbe tegyünk 1 tk sót). Majd krumplinyomóval nyomjuk össze, keverjük hozzá alaposan a tejfölt, zúzott fokhagymát, aprított petrezselymet, sót, pici borsot. Hűtsük le.



Mondtam, hogy iszonyú egyszerűek. Mit kínáljunk hozzá? Ha van időnk készítsünk sajtos rudacskákat, vagy grissinit. Ha nincs, egyszerű pirítós, csipsz is megteszi :)

 



You Might Also Like

0 megjegyzés