Szilvásváradi füstölt pisztráng zellerpürével

Három napot töltöttünk Szilvásváradon, ahol ugyan már voltam néhányszor, de valahogy most tetszett a legjobban. Talán azért, mert még gyönyörű havas tájat is volt szerencsénk csodálni, ami ugye idén elég ritka esemény. Főleg a hegyeken kívül. 

Persze a pisztráng kihagyhatatlan volt, sültet is ettünk a Fenyő vendéglőben, ami fantasztikus volt. Az élménybeszámolót képek híján most elhalasztom, amint visszatérek olvasni fogtok róla!

Füstölt pisztrángot hoztunk haza. Zellerpürét készítettem hozzá, nagyon passzolt. 


A füstölt pisztrángot egy picit vajon felmelegítettem, a zellerpüré pedig:

Hozzávalók 2-3 főre:
  • 1 közepes zeller
  • só, bors, petrezselyem
  • 3 nagy ek tejföl (20%-os)
  • lime/citrom leve ízlés szerint

Elkészítés:

A zellert tisztítsuk meg, vágjuk kockákra és lobogó vízben sóval főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, nyomkodjuk össze krumplinyomóval. Jól keverjük el a tejföllel és ízlésünk szerint fűszerezzük. 

You Might Also Like

0 megjegyzés