Nemrég odaálltam Nagymamám mellé és lemértük, hogy miből
mennyit tesz a tésztájába. Mégsem voltam az első néhány alkalommal sikeres, mikor
egyedül kellett sütnöm. De jelentem, az utóbbi 2-3 próbálkozásnál összejött,
úgyhogy meg is osztom veletek.
Lehet, hogy sokaknak nem egy ördöngösség a palacsintakészítés.
Mégis bízom benne, hogy van, akinek segítség lehet ez a bejegyzés!
Hozzávalók 8-9 vékony palacsintához:
- 2 db tojás
- fél ek cukor
- 1 csipet só
- 200 g liszt
- 1 bögre (2,5-3 dl-es) tej
- kicsivel több, mint fél bögre szénsavas ásványvíz
- 1 tk vanília kivonat (én házit használtam)
- 1 ek olivaolaj
- kb. 1 ek olivaolaj a sütéshez
- a tálaláshoz: nutella, néhány szem chocapic és földimogyoró összetörve (vagy bármi amivel szereted)
Elkészítés:
- A tojást és cukrot robotgéppel összedolgozzuk. A többi hozzávalót és sorban hozzákeverjük a géppel: só, tej, liszt, víz, vanília kivonat, olaj.
- Hagyjuk pihenni a keveréket 10-15 percig. (ez fontos! Fogalmam sincs miért, de az.)
- A palacsintasütőt kikenjük olajjal és felmelegítjük a tűzhely legnagyobb rózsáján. Kb. egy merőkanálnyi tésztát teszünk bele egyszerre, úgy forgatjuk a sütőt, hogy mindenhová jusson a tésztából. Miután kissé barnára sült, egy késsel megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
- Tálalást kár részletezni, a töltelékek fajtája számtalan, nálunk a Nutellás és a baracklekváros a nyerő J
Jó sütögetést kívánok!
0 megjegyzés