Palacsinta – ahogy a Nagymamám készíti

Már korábban írtam róla, hogy a palacsintasütés az egyik mumusom. Volt. J

Nemrég odaálltam Nagymamám mellé és lemértük, hogy miből mennyit tesz a tésztájába. Mégsem voltam az első néhány alkalommal sikeres, mikor egyedül kellett sütnöm. De jelentem, az utóbbi 2-3 próbálkozásnál összejött, úgyhogy meg is osztom veletek. 


Lehet, hogy sokaknak nem egy ördöngösség a palacsintakészítés. Mégis bízom benne, hogy van, akinek segítség lehet ez a bejegyzés!

Hozzávalók 8-9 vékony palacsintához:
  • 2 db tojás
  • fél ek cukor
  • 1 csipet só
  • 200 g liszt
  • 1 bögre (2,5-3 dl-es) tej
  • kicsivel több, mint fél bögre szénsavas ásványvíz
  • 1 tk vanília kivonat (én házit használtam)
  • 1 ek olivaolaj
  • kb. 1 ek olivaolaj a sütéshez
  • a tálaláshoz: nutella, néhány szem chocapic és földimogyoró összetörve (vagy bármi amivel szereted)
Elkészítés:

  1. A tojást és cukrot robotgéppel összedolgozzuk. A többi hozzávalót és sorban hozzákeverjük a géppel: só, tej, liszt, víz, vanília kivonat, olaj.
  2. Hagyjuk pihenni a keveréket 10-15 percig. (ez fontos! Fogalmam sincs miért, de az.)
  3. A palacsintasütőt kikenjük olajjal és felmelegítjük a tűzhely legnagyobb rózsáján. Kb. egy merőkanálnyi tésztát teszünk bele egyszerre, úgy forgatjuk a sütőt, hogy mindenhová jusson a tésztából. Miután kissé barnára sült, egy késsel megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
  4. Tálalást kár részletezni, a töltelékek fajtája számtalan, nálunk a Nutellás és a baracklekváros a nyerő J

Jó sütögetést kívánok!


You Might Also Like

0 megjegyzés