Leveseket általában csak hétvégén készítek, ha készítek.
Most ezen az egyszerű krémlevesen volt a sor, kíváncsi voltam, milyen ízű lesz.
Próbáljátok ki, főleg ilyen borús időben, egy remek ebéd része lehet.
Hozzávalók 4 főre:- 2-3 szem krumpli
- 1 közepes salátacukkini
- 1 vöröshagyma
- 3 ek tejföl
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- só
- 1 csipet bors
- 1 csipet szerecsendió
- 2 csipet majoranna
- 2 csipet tárkony
- A kockára vágott vöröshagymát dinszteljük meg egy kevés olajon. Dobjuk rá a megpucolt, felkockázott krumplit, keverjük meg néhányszor és öntsük fel kb. két liter vízzel.
- 10 perc főzés után adjuk hozzá a megtisztított, apróra vágott cukkínit is.
- Pótoljuk a víz mennyiségét, amennyire szükséges.
- Főzzük puhára a zöldségeket, közben ízesítsük a fűszerekkel.
- Vegyük le a tűzről az ételt, turmixoljuk alaposan össze.
- Adjuk hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot és ezzel is jól keverjük el a botmixer segítségével.
- Tálaljuk frissen készített sajtos krutonnal.
Sajtos kruton: vágjunk fel egy szelet kenyeret kisebb
darabokra. A tetejére halmozzunk reszelt sajtot, helyezzük el őket egy tepsin.
Előmelegített sütőben olvasszuk rá a sajtot a kenyérkékre. Mellé tegyük a
krutont, ne a levesbe, mert hamar szétázik. Hagyjuk meg azt a szabadságot a
vendégnek, hogy akkor tegye bele a levesébe, amikor szeretné.
0 megjegyzés