Gofri bármikor

Már-már hagyománnyá alakultak a hétfői angolóráink. És nem csak a nyelvet gyakoroljuk, hanem a hasunkra is gondolunk. Kolléganőm bekevert tésztával és az új gofri sütőjével érkezett az egyik óránkra. Közösen próbáltuk ki a sütőt, ez egy Hauser márkájú csoda. Idő volt mire kitapasztaltuk, hogy mennyi tésztát kell beletenni, de az „elrontott” darabok sem vesztek kárba, annyira finom volt, hogy mindent elpusztítottunk.
A recept kisebb módosítással a nosalty.hu-ról származik.

Hozzávalók:
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl tej
  • 1 tk vanília aroma
  • 2 csapott tk sütőpor
  • 1 ek citromlé
  • 1-2 ek napraforgó olaj a sütéshez (nem biztos, hogy szükség van rá)

Elkészítés:

A hozzávalókat keverjük össze robotgéppel. Egy nagyon kevés olajjal kenjük ki a sütőt. Kapcsoljuk be. Mikor bemelegedett, körülbelül egy fél kávéscsészényit öntsünk a forma közepére és csukjuk le a tetőt. A tészta magától szétterül a formában. Mikor aranybarnára sült, akkor van kész.

Mi nagyon finom igazi házi áfonyalekvárral és cukrozott fahéjas tejföllel ettük. Ötletek még feltétre: nutella, bármilyen lekvár, kakaó, puding… ki mit szeret J



You Might Also Like

0 megjegyzés