Lekváros piskótatekercs - FecskeFészek

Lekváros piskótatekercs

A csokis keksz mellett ez a kedvenc sütim. Így már épp ideje volt, hogy itthon is elkészítsem. Szerencsére találtam a hűtőben egy felbontott üveget nagymamám baracklekvárjából.


Az alapreceptet egy facebook csoportban kaptam. Köszönet érte, mert nagyon bevált!
Hm. Most azon gondolkodom, hogy készítek még egy tekerccsel :P



Hozzávalók (1 tekercshez):
  • 7 tojás fehérje (azért kell eggyel több fehérje, hogy könnyű legyen feltekerni a piskótát)
  • 6 tojás sárgája
  • 100 g cukor
  • 120 g liszt + 1 nagy csipet szódabikarbóna
  • 1 tk vanília aroma
Elkészítés:
  1. A tojásokat válasszuk ketté. Mérjük ki a hozzávalókat.
  2. A tojásfehérjét robotgéppel verjük fel keményre. Ne kapcsoljuk le a gépet, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Mikor már fényes a hab, adagoljuk hozzá a tojássárgájákat. Ha elvegyült benne a sárgája is, akkor kapcsoljuk ki a gépet, és tegyük félre.
  3. Adjuk hozzá a vanília aromát és a lisztet fakanállal óvatosan keverjük a tésztához.
  4. Egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt, és öntjük rá a tésztát. Egyengessük el. 180 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Mikor kész, még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt. Üresen, óvatosan tekerjük el a tésztát, hengergessük bele a sütőpapírba, ez összetartja. Hagyjuk fél órát hűlni.
  6. Tekerjük ki és kenjük meg lekvárral az egészet, „faltól-falig”. Majd újra tekerjük fel. Ismét használjuk a sütőpapírt is.
  7. 1 órán át hagyjuk kihűlni teljesen. Szórjunk a tetejére porcukrot és szeleteljük fel.


You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Kedves Olvasónk,

    Köszönjük az elismerést, klassz, hogy rátaláltatok blogunkra. Örülünk, ha minél több emberhez jutnak el receptjeink, konyhai tapasztalataink, így szívesen regisztrálunk az osszesrecept.hu oldalon.

    Üdvözlettel:
    FecskeFészek

    VálaszTörlés