Cseresznyés zabpelyhes süti

Került a fagyasztónkba némi cseresznye és meggy is. Ügyesen kimagoztam mielőtt eltettem, így már azzal nem volt dolog. Olyan édesség volt a cél, amihez a cseresznye egy részét fel tudom használni. A recept egy magazinból származik. Az íze leginkább müzli szeletre hasonlít. A tetejét még meg lehet bolondítani némi étcsoki mázzal, én azzal most nem szöszmötöltem.

Kicsit „szétesős” süti, és nem volt egyszerű szeletelni sem, de ízre csodás!

A kimaradt cseresznyét turmixoljátok össze tejjel, passzol a süti mellé :)



Hozzávalók:
  • 140 g olvasztott vaj + a kikenéshez
  • 100 g liszt
  • 0,5 csomag sütőpor (6 g)
  • 175 g cukor
  • 175 g apró szemű zabpehely
  • 1 tojás
  • magozott cseresznye
Elkészítés:
  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, cukrot és a zabpelyhet. Adjuk hozzá a zabhelyzet a tojást, és forgassuk bele a cseresznyét is.
  2. Egy kisebb tepsit kenjünk ki vajjal, vagy tegyünk bele sütőpapírt. Öntjük bele a tésztát a tepsibe és kb. 160 fokon 25 perc alatt süssük aranybarnára. Szeletelés előtt hagyjuk kissé kihűlni.


You Might Also Like

0 megjegyzés