Pirított csirkemáj borsóval

Valamilyen új elkészítési módját kerestem (legalábbis nekem új) a csirkemájnak, így kinyitottam a fagyasztót, hűtőt és megnéztem mit adhatnék hozzá. Egy kis borsóra esett a választásom. 

Nagyon szeretem a májat, viszont nem kerül sűrűn az asztalra. Valahogy mindig elfelejtkezem róla, pedig fontos A és B12 vitaminforrás. Kicsit utána olvastam, mi minden miatt jó még a máj. Főleg annak örültem meg, hogy vas is található benne. Ami azért jó, mert ezzel természetesen pótolhatják azok, akik vashiányban szenvednek, márpedig a házidokim szerint sokan vannak ilyenek. De azért túlzásba se vigyük a fogyasztását, mert a koleszterinben gazdag. (Itt olvashatsz mindenféle érdekes dolgot a vitaminokról, ásványi anyagokról) 

Hozzávalók 2-3 főre:
  • kb. 350 g csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tk oregánó
  • 0,5 tk ételízesítő
  • kb. 150-200 g borsó (én fagyasztottat használtam most, mert az volt otthon)
  • 2 ek olivaolaj
Elkészítés:
  1. Kevés olivaolajon kezdjük el párolni a borsót, öntsünk rá fél deci vizet, ízesítsük ételízesítővel, oregánóval. Fedő alatt pároljuk puhára.
  2. A vöröshagymát szeleteljük karikákra, a nagyobb karikákat felezzük el. Olivaolajon dinszteljük meg kissé. A megtisztított, kisebb darabokra vágott májat dobjuk rá, 3-4 percig fedő alatt hagyjuk magára. Ez után nyomjuk rá a foghagymát, borsozzuk meg. (sót ne tegyünk rá, mert megkeményedik a máj) Akkor van kész a máj, ha villával beleszúrunk, és már nem enged levet. 
  3. Mikor finom puha a máj keverjük hozzá a borsót, 1-2 perc alatt süssük össze és már készen is vagyunk.
  4. Főtt sós krumplival tálaljuk. 

You Might Also Like

0 megjegyzés