Fantás süti

Hát ki ne hallott volna még erről a sütiről?! Nálunk legalábbis állandó kellék a családi összejöveteleken, szinte mindig hoz valaki. Ami részemről nagyon is rendben van.


Sütik terén pláne van mit gyakorolnom a konyhában, de könnyebben megy, ha van társaság is. Főleg, ha az a társ profi cukrász ;) lesz… talán valamikor… ugye, Hugi?

Hozzávalók 8 főre:
Piskóta:
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 0,5 dl olaj
  • csipet só
  • 1,5 ek kakaópor
Krém:
  • 250 g margarin
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek citromlé
A teteje:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl fanta/mirinda
Elkészítés:
Piskóta:
  1. A száraz dolgokat összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, egyik edénybe sárgája, másikba fehérje.
  2. A sárgájához hozzákeverjük a cukrokat, néhány perc alatt robotgéppel habosítsuk fel. A száraz összetevőket keverjük hozzá. Adjuk hozzá az olajat is. (ekkor kb olyan kemény lesz mint a beton, de ne ijedjünk meg, mint én tettem.) A tojásfehérjét verjük habbá, majd forgassuk hozzá óvatosan a tésztához (kitartó keverés után tökéletes lesz az állaga).
  3. Egy nagyobb tepsiben terítjük el a tésztát (sütőpapíron), nem kell túl magas piskóta. 180 fokon 25 perc alatt süssük meg. Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krém:
  1. A margarint olvasszuk fel kissé, keverjük hozzá a túrót, citromlevet és a porcukrot.
Máz a tetejére:
  1. A fantából 5 decit kezdjünk el melegíteni egy lábasban. A maradékot egy mixerben keverjük össze a pudingporral és öntsük bele a forrásban lévő fantába. Kevergessük, míg besűrűsödik.
  2. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
Miután az összetevők kihűltek, állítsuk össze a süteményt. A piskótán először a túrós krémet egyengessük el, utána pedig a fantás réteget. 
Rögtön dugjuk be a hűtőbe, hogy a teteje ne folyjon szét. Néhány órát a hűtőben tartjuk, mindenkit elkergetünk, aki enne belőle. Mikor jól megdermedt a teteje és hideg, akkor már fogyasztható.

You Might Also Like

0 megjegyzés