Csokis keksz

A kedvencem. :)


Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csipet só
  • 1 tk kakaópor
  • 0,5 tk fahéj
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor/vanília kivonat
  • szoba hőmérsékletű 15 dkg vaj
  • 15-20 dkg étcsoki

Elkészítés:
  1. A lisztet, sütőport, sót, fahéjat, kakaóport keverjük össze egy tálban. Másik edényben habosítsuk fel a tojást a cukrokkal. Apránként dolgozzuk hozzá a lisztes keveréket. Ezt követően a vajat is keverjük el benne. Mindehhez használhatunk robotgépet. 
    (vagy: a száraz hozzávalókkal (kivéve cukor) morzsoljuk össze a vajat. Robotgéppel habosítjuk össze a tojásokat és cukrot, majd fakanállal vegyítsük össze a két keveréket - az állaga ugyanolyan lesz)
  2. A csokit aprítsuk fel kisebb darabokra és kanállal forgassuk bele a tésztába.
  3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk egymástól kb. 3-4 centi távolságra fél kiskanálnyi tésztát. (csak nagyon kevés tészta kell egy helyre, mert eléggé szétterül). Ujjunkkal egyengessük őket kör alakúra. Inkább magasak legyenek, mint terebélyesek, mert sülés közben szétterülnek majd.
  4. Kb. 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük meg őket (akkor van kész, ha az alja már elkezd barnulni). Vegyük ki a sütőből és a tepsin hagyjuk kihűlni. Néhány perc múlva már ehetjük is!

You Might Also Like

0 megjegyzés