Scones


Angol órához angol sütemény dukál (ami egyébként eredetileg skót). Az édesség elmaradhatatlan kelléke az igazi teázásnak, a neve scone. Könnyű elkészíteni és nagyon finom az eredmény. Lekvárral és tejszínhabbal szokás tálalni. De véletlen se állítsuk össze, a vendég majd magának szabályozza, hogy miből mennyit szeretne rátenni - mondja az angol etikett. Furák ezek az angolok, de meg kell hagyni, hogy nagyon jó recepteket lehet elcsenni tőlük!



Hozzávalók 4-5 főre
  • Lekvár, amilyet szeretsz
  • 200 ml habtejszín, ehhez habfixáló por és egy csipet cukor
  • 230 g liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 50 g szobahőmérsékletű vaj
  • 30 g cukor
  • 125 ml tej

Elkészítés
  1. A lisztet, sütőport, só keverjük össze egy tálban. Dobjuk bele kisebb darabokban a vajat és vegyítsük el a lisztben. Szórjuk bele a cukrot is, majd állítsuk össze a tésztát a tejjel. Ne ijedjünk meg, igencsak ragacsos tészta lesz ebből.
  2. Jól lisztezzük be a kezünket és készítsünk kisebb gömböket a tésztából. Sütőpapírra tegyük rá őket, egymástól néhány centire.Az, hogy mekkora darabokat készítünk és milyen formát, csak rajtunk áll. Lehet nagyobban is, és akkor mindenki törhet magának egy darabot a tálalásnál.
  3. Kb. 170 fokra előmelegített sütőben úgy 20 perc alatt süssük készre. 
  4. Tálalás előtt a habtejszínt verjük fel egy habfixálóval és egy csipet cukorral. 

You Might Also Like

0 megjegyzés