Mézes-mustáros karajszelet rizsgolyókkal és salátával

Csak az a jobb annál, amikor az ember a szüleinél ebédel, amikor még ajándékba kap egy kis útravalót is. Ez esetben egy nagy doboz nyers húsra beszéltek rá, ami persze nem a legideálisabb ajándék. De tudják, hogy nem okoz gondot összerittyenteni valamit ilyen jó kis alapanyagból, ezért jött a jó öreg "na mi van otthon?" kérdés. Méz volt, mustár volt, hús volt. Így aztán lett belőlük mézes-mustáros karaj. Amiben megint azt szeretem annyira, hogy fél óra összeütni. Hiába no, órákat tölteni a konyhában fárasztó. :)

Kicsi adag, de annál laktatóbb


Recept: (2-3 főre)

·         4-5 szelet karaj
·         3 ek méz
·         3 ek mustár
·         fél citrom leve
·        
·         bors
·         1 tk curry
·         ½ marék friss bazsalikom levele
·         ½ bögre rizs (vagy 2 zacskó gyorsrizs)

1, A húsokat enyhén klopfoljuk át, majd tegyük egy tálba. Keverjük össze a mézet, a mustárt, a sót, borsot, citromlevet, curryt, és az apróra vágott bazsalikomleveleket. Ezzel a keverékkel pácoljuk be a húst fél órára.

2, Ezalatt főzzük meg a rizst. A golyó formát én most tojástartó segítségével értem el, de tökéletes lehet egy fagyiskanál is.

3, Kevés olivaolajon, magas lángon átsütöm a hús mindkét oldalát, majd hagyom puhulni közepes lángon még 3-4 percig. 

You Might Also Like

0 megjegyzés