Zöldborsó leves csipetkével: ahogy anyukám szokta - FecskeFészek

Zöldborsó leves csipetkével: ahogy anyukám szokta

Az elmúlt két hétben akármit főztem, az eredmény borzalmas lett. Na nem ízben, azzal nem volt baj, de kinézetre egyszerűen fotózhatatlanok lettek. Ez persze a barátokat, kollégákat nem tántorította el, és be is faltak mindent az utolsó szálig. Ennél nagyobb elismerés pedig nem is kell. Már csak a blog miatt van lelkifurdalásom, mert nem szeretek ennyi időt kihagyni friss bejegyzés nélkül. Előreláthatólag a november még sűrűbb lesz, mint az október, de azért igyekszem hozni nektek még sok finomságot. :)

Majd észrevehetitek, hogy tej, búzaliszt és fehér cukor helyett elkezdek kísérletezni más összetevőkkel is. Ennek elsősorban az az oka, hogy igyekszem magamat leszoktatni a finomított és adalékanyagokkal teletömött ételekről. Nektek azonban nem kötelező erre váltani, ezért amikor tudom, a hagyományos módon is leírom majd a recepteket. 

Petrezselyem híján, bazsalikommal tálalva


Recept: (3-4 főre)

·         1 üveges (700 ml-es) zöldborsó
·         kukoricaliszt
·         2 dl kókusztej
·         1 tojás
·         vaj
·        
·         vegeta

1, Két evőkanál vajjal és ugyanennyi kukoricaliszttel rántás készítünk egy közepes méretű edényben. Először felolvasztjuk a vajat, majd rászórjuk a lisztet és alaposan átkeverjük, átsütjük. Ekkor ráborítjuk a borsót a saját levével együtt. Adjunk hozzá még 2-3 dl vizet és 2 dl kókusztejet. 1 kiskanál vegetával, petrezselyemmel ízesítsük. Hagyjuk felmelegedni.

2, Amíg a leves fő, egy kis tálban csináljuk meg a csipetkét. Keverjünk ki egy diónyi vajat egy tojással, és annyi liszttel, amennyit felvesz. Végül a nokedliéénél valamivel sűrűbb tésztát kell kapnunk. Ha a leves már forr, kis körömnyi darabokat csipkedjünk ki és dobáljuk a levesbe. Egy-két perc alatt megfő, és már tálalhatjuk is.

You Might Also Like

0 megjegyzés