Kesudiós gombapörkölt, kuszkusszal és főtt zöldséggel tálalva - FecskeFészek

Kesudiós gombapörkölt, kuszkusszal és főtt zöldséggel tálalva

Amióta elkezdtem jobbanodafigyelni az étkezésemre, (napi ötször, az sem mindegy, hogy mit) nincs könnyű dolgom. Például ma is kitaláltam, hogy majd összeütök egy gyors spaghettit, de mivel ugye igyekszem lisztmentesen étkezni, erről gyorsan le is kellett tennem. Na de akkor mi legyen a vacsora? Mivel pénteken kaptam egy doboz gombát, ezért eköré kellett építenem. Végül abból machináltam, ami volt itthon, így született meg a mai ötlet. Hihetetlen, hogy mennyire laktató és finom ételről van szó, annak ellenére, hogy se hús, se liszt, se cukor nincs benne. Azt szeretem ebben az életmódváltásban, hogy rá vagyok kényszerítve arra, hogy új ízeket próbáljak ki. Nektek is csak azt tudom javasolni, hogy időnként mondjatok le valamiről, amit nagyon szerettek, és kísérletezgessetek. Néha jó eltérni a megszokott dolgoktól

A reformétel is lehet jó.


Recept: (3-4 főre)

·         40 dkg gomba
·         1 hagyma
·         1 bögre kuszkusz
·         10 dkg kesudió
·         2 dl kókusztej
·         1/2 dl száraz fehérbor
·         1 ek kukoricaliszt
·         1 cukkini
·         1 répa
·        
·         bors
·         petrezselyem
·         bazsalikom
·         1 kk vegeta
·         1-2 kk pirospaprika

1, Tisztítsuk meg a gombát, majd daraboljuk fel. Aprítsunk fel egy vöröshagymát is. Kevés olivaolajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd szórjuk rá a kesudiót, és egy-két perc pirítás után adjuk hozzá a gombát. Ha összeesett, ízesítsük petrezselyemmel, sóval, borrsal, vegetával, pirospaprikával ízlés szerint. Ezután öntsük fel 2 dl kókusztej és 1 dl vízzel.

2, Egy bögre kuszkuszhoz adjunk 2 bögre vizet. Tegyük fel főni egy lábosban. Nagyjából 10 perc alatt felszívja a vizet és kész. A felesleges folyadékot öntsük le róla, majd keverjük el egy kis vajjal, sóval és aprított bazsalikommal.

3, Zöldségpucolóval hámozzuk meg a répát és a cukkinit, majd éles késsel vágjuk vékony csíkokra. Forrásban lévő sós vízhez adjuk, és nagyjából 5 perc alatt készre főzzük.

4, A fél deci bort keverjük el a kanál kukoricaliszttel, majd adjuk a még tűzhelyen lévő gombához, és sűrítsük be vele. Ha ez kész, levehetjük a tűzhelyről.

You Might Also Like

0 megjegyzés