Avokádós-koktélrákos tészta - FecskeFészek

Avokádós-koktélrákos tészta

Van valami baromi jó a spaghettiben. Talán az, hogy egyszerű elkészíteni, talán az, hogy az ember a végtelenségig csillogtathatja kreativitását, ha a feltétekről van szó. Nem tudom. De az biztos, hogy az olasz konyha eme finomsága nem véletlenül járta be az egész világot. Ma a konyhám ismét laboratóriummá vált egy rövid időre, és kísérleteztem az ízekkel. Fogalmam sem volt hogy mi sül ki az egészből, de bevallom őszintén így szeretek a leginkább nekiállni a főzésnek. Mert azok az utak a legjobbak, amelyeknek még nem látjuk a végét. Kísérletezzetek ti is jó sokat, a recepthez pedig sok sikert, ha megtetszett. :)

Frissítő ízek
Recept: (2-3 főre)


·         fél csomag spaghetti tészta
·         1 csomag koktélrák (Match-ban kapható)
·         1 avokádó
·         1 lilahagyma
·         3 citrom
·         olivaolaj
·         joghurt
·         fél uborka
·         1 ek mustár
·        
·         bors
·         késhegynyi currypor
·         3-4 paradicsom

1, Tegyük fel a tésztához a vizet. Az érett avokádót vágjuk ketté, kaparjuk ki a belsejét. Az uborkát kockázzuk fel, és szórjuk mellé. Turmixban, vagy botmixerrel daráljuk durvára. A finomra vágott lilahagymát, a joghurtot, a mustárt, a sót, a borsot és a curryt adjuk hozzá és keverjük össze jó alaposan. Egy serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül süssük át 3-4 perc alatt, folyamatosan kevergetve.

2, A paradicsomot mérettől függően negyedeljük, vagy nyolcadoljuk fel. Abban a serpenyőben, amiben az avokádót is sütöttük, pirítsuk át a darabokat.

3, 2 friss citrom levét, egy kis olivaolajat, sót és frissen őrölt színes borsot keverjünk össze. A koktélrákot kevés vajon pirítsuk át, majd öntsük le a citromos-olivás mártással. Pár perc alatt készre sül.

4, Tálaláskor tegyük a tésztát a tányérba, középre pakoljunk az avokádós szószból, körbe a paradicsom, az egészet pedig megszórjuk az apró koktélrákokkal. Az egészet megfeleljük a már a koktélrákhoz is használt, citromos öntettel (amihez a harmadik citromunkat célszerű felhasználni.) Jó étvágyat!

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Ez volt a legjobb koktélrákos tészta, amit ettem! Kérek még!

    VálaszTörlés