Van valami baromi jó a spaghettiben. Talán az, hogy egyszerű elkészíteni, talán az, hogy az ember a végtelenségig csillogtathatja kreativitását, ha a feltétekről van szó. Nem tudom. De az biztos, hogy az olasz konyha eme finomsága nem véletlenül járta be az egész világot. Ma a konyhám ismét laboratóriummá vált egy rövid időre, és kísérleteztem az ízekkel. Fogalmam sem volt hogy mi sül ki az egészből, de bevallom őszintén így szeretek a leginkább nekiállni a főzésnek. Mert azok az utak a legjobbak, amelyeknek még nem látjuk a végét. Kísérletezzetek ti is jó sokat, a recepthez pedig sok sikert, ha megtetszett. :)
Frissítő ízek |
·
fél csomag spaghetti
tészta
·
1 csomag
koktélrák (Match-ban kapható)
·
1 avokádó
·
1 lilahagyma
·
3 citrom
·
olivaolaj
·
joghurt
·
fél uborka
·
1 ek mustár
·
só
·
bors
·
késhegynyi
currypor
·
3-4
paradicsom
1, Tegyük fel a tésztához a vizet. Az érett avokádót vágjuk ketté, kaparjuk
ki a belsejét. Az uborkát kockázzuk fel, és szórjuk mellé. Turmixban, vagy
botmixerrel daráljuk durvára. A finomra vágott lilahagymát, a joghurtot, a
mustárt, a sót, a borsot és a curryt adjuk hozzá és keverjük össze jó alaposan.
Egy serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül süssük át 3-4 perc alatt, folyamatosan
kevergetve.
2, A paradicsomot mérettől függően negyedeljük, vagy nyolcadoljuk fel. Abban
a serpenyőben, amiben az avokádót is sütöttük, pirítsuk át a darabokat.
3, 2 friss citrom levét, egy kis olivaolajat, sót és frissen őrölt színes
borsot keverjünk össze. A koktélrákot kevés vajon pirítsuk át, majd öntsük le a
citromos-olivás mártással. Pár perc alatt készre sül.
4, Tálaláskor tegyük a tésztát a tányérba, középre pakoljunk az avokádós
szószból, körbe a paradicsom, az egészet pedig megszórjuk az apró
koktélrákokkal. Az egészet megfeleljük a már a koktélrákhoz is használt, citromos
öntettel (amihez a harmadik citromunkat célszerű felhasználni.) Jó étvágyat!
1 megjegyzés
Ez volt a legjobb koktélrákos tészta, amit ettem! Kérek még!
VálaszTörlés