A hétvégét a Balatonon töltöttem, ahol a barátaim főztek finomabbnál finomabb bográcsos ételeket - annyit, hogy tegnap nem is voltam éhes. Ma viszont már nem volt mit tenni, újra be kellett vetnem a kreativitásomat és főzni valamit, tekintve, hogy éhen veszni még mindig nem a legjobb dolog. Mivel ki vagyok szédülve az ázsiai jellegű ételekért, valami hasonlót próbáltam meg összehozni. A csirkét jól kiegészíti a mogyoró, a lédús ananász pedig nem engedi, hogy a hús túlságosan kiszáradjon. Salátával és rizzsel tálaltam. :)
Színkavalkád vacsorára |
Recept: (3-4 főre)
·
70 dkg csirke
·
1 konzerv felkockázott ananász
·
10 dkg pörkölt földimogyoró
·
fél dl szójaszósz
·
fél citrom
·
olivaolaj
·
só
·
bors
1, A csirkét vágjuk fel nagyobb
kockákra. Kevés olivaolajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd tegyük bele a
felkockázott húst. Még mielőtt átpirul, facsarjuk rá fél citrom levét és
borsozzuk meg. Vigyázat a magokkal, nagyon kellemetlen élmény, ha evés közben
véletlenül ráharapunk. Ha már valamennyire megsült, megsózhatjuk, de nem kell
nagyon, mert a szójaszósz elég intenzíven sós ízű.
2, Eközben egy másik serpenyőben pirítsuk
meg az ananászt, majd öntsünk hozzá fél deci szójaszószt. Fedjük le, és
hagyjuk, hogy az ananász felszívja a szóját. Szórjuk mellé a mogyorót, pirítsuk
át, majd adjuk a húshoz, és közepes láng felett keverjük át az összetevőket.
3, Köretként friss salátát és
rizst ajánlok.
1 megjegyzés
Éhes vagyok!!!!!
VálaszTörlés