Omlett édesszájúaknak - FecskeFészek

Omlett édesszájúaknak

Ma egész nap borús volt az időjárás, ilyenkor pedig szüksége van az embernek egy kis édes vidámságra. Nekem legalábbis biztosan. Éppen ezért visszanyúltam gyerekkorom egyik kedvenc finomságához, amit édesanyám készített el nekem nem egyszer. A tojásos omlett és az amerikai palacsinta keverékeként írnám le. Könnyű elkészíteni, és hozzávaló sem kell sok, viszont annál finomabb. Az én délutánomat feldobta, az biztos. Próbáljátok ki ti is, vagy csináljátok meg a gyerkőcnek. A mosoly így vagy úgy, de nem marad el. :)


Recept (2 főre):
 
·         4 tojás
·         1 ek liszt
·         1 ek barna cukor
·         lekvár
·         porcukor

1, Válasszuk szét két tálba a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük el egy evőkanál barnacukorral. Ha kész, forgassuk bele a habot és egy evőkanál lisztet, de óvatosan, ne törjön össze.  

2, Serpenyőben kevés vajat felmelegítünk, és a kész massza felét beletöltjük. Fakanállal egyengessük el, majd pár percig süssük át az alját. Érdemes forgatni, a fakanállal alá nyúlni, mert könnyen odakap. Fordítsuk meg és fél percig süssük át a másik felét is. Ugyanígy süssük meg a másik adagot is.

3, Tegyük tányérba, töltsünk bele lekvárt, friss gyümölcsöt, nutellát, vagy ami szem-szájnak íngere, majd hajtsuk félbe és a tetejét szórjuk meg porcukorral. Ugye milyen finom?


You Might Also Like

0 megjegyzés