Egy quiche harapnivaló - FecskeFészek

Egy quiche harapnivaló

A vizsgák még javában tartanak. Ez rányomja a bélyegét a táplálkozásomra is. Alapvetően kávén élek, aztán, amikor megéhezem, jön a kínai meg a pizza, ami azért hosszú távon kevésbé szerencsés. Najó, persze ezt némi túlzással állítom, hiszen egy főzőblogot írok... :) Szóval szükségem volt egy kis zöldségpótlásra, de a salátát nem kívántam. Normál esetben a quiche alapját tészta adja, de az nehezebbé teszi az egészet, szóval azt most elhagytam, és maradtak csak a zöldségek, amiket a tojás és a sajt tart össze. Nagyon finom, és piteformában, vagy így falatkáknak is elkészíthető, ami szerintem tök jó előétel, vagy nass.

Alternatíva, pogácsa helyett
Recept:

·         45 dkg mélyfagyasztott paraj
·         1 kaliforniai paprika
·         1/4 uborka
·         2 paradicsom
·         2 répa
·         2 tojás
·         30 dkg reszelt félzsíros sajt
·         3 gerezd fokhagyma
·        
·         bors
·         petrezselyem

1, A spenótot engedjük fel, ha nagyon fagyott, dobjuk be egy lábosba, és alacsony lángon hagyjuk kiolvadni. A végén öntsük le róla a vizet. Eközben kockázzuk fel a paradicsomot, paprikát, paradicsomot, uborkát, lilahagymát és keverjük össze egy tálban. A répát és a sajtot is nagylukú reszelőn reszeljük le. A répa mehet a zöldségekhez, illetve hozzáadhatjuk a reszelt sajt 2/3-át.

2, Ha felolvadt a spenót, keverjük a zöldségekhez, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy csipet petrezselymet, és a két tojást. Végül nyomjuk bele a fokhagymákat. Jól keverjük össze a hozzávalókat. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és töltsük a muffinforma mélyedéseibe a masszát, nagyjából tele. A tetejét szórjuk meg a megmaradt sajttal.

3, Mehet a sütőbe, nagyjából 20 perc alatt kész, de akkor érdemes kivenni, amikor a sajt már kezd jól megbarnulni. Hagyjuk szobahőmérsékletűvé hűlni, addig ne vegyük ki a formából, mert könnyen szétesik.

You Might Also Like

0 megjegyzés