Currys vöröslencse főzelék - FecskeFészek

Currys vöröslencse főzelék

A vöröslencsét ritkábban használjuk mint a hagyományos változatot, pedig nagyon szuper alapanyag. Egyik nagy előnye, hogy nincs rajta a héja, amitől ugyan alacsonyabb a rosttartalma, cserébe könnyebben emészthető. A másik, ami óriási benne, hogy nem kell áztatni, viszont 10-15 perc alatt megfő, és különböző fűszerekkel nagyon sok irányba el lehet vinni az ízét.

Most egy currys változatot mutatunk Nektek, aminek az elkészítése előkészületekkel együtt kb. 20 perc volt.
Tökéletes választás lusta napokra :)

Amikre szükséged lesz:
- 200 g vöröslencse
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 lapos tk. curry por
- fél tk. őrölt római kömény
- 1 kis doboz tejföl fele
- 1 ek. kókuszolaj
- fél lime leve
- só ízlés szerint

Az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg a kókuszolajon. Dobd rá a lencsét, kicsit forgasd át, majd öntsd fel vízzel. Először kb. dupla mennyiségű vizet öntöttem hozzá, később még kicsit ki kellett pótolni. Jöhet bele a só. Forrástól számítva kb. 10 perc alatt a lencse meg is főtt, ekkor tedd bele a tejfölt, a curryt, és a római köményt. A lime levét elég azután belefacsarni, hogy levetted a tűzről.
Mivel nincs benne liszt, így viszonylag hígabb állagú főzelék, de ez a fajta lencse be is sűríti magát, így megspórolhatjuk a lisztet :)

Én most főtt tojással tálaltam.
Jó étvágyat!


You Might Also Like

0 megjegyzés